زنان معترض در کابل خواستار حقوق اساسی شان از طالبان شدند

موقعیت کابل در نقشه عمومی افغانستان

شماری از زنان امروز سه‌شنبه (۲۶ اسد) در مقابل ارگ ریاست جمهوری افغانستان خطاب به طالبان گفتند که خواهان حقوق اساسی شان استند.

تعدادی از این زنان صورت‌های خود را نپوشانیده بودند.

این در حالی است که گروه طالبان در افغانستان عفو عمومی اعلام کرد و از زنان خواست که به حکومت این گروه بپیوندند.

انعام الله سمنگانی، یک عضو کمیسیون فرهنگی گروه طالبان امروز از طریق تلویزیون دولتی افغانستان اعلام کرد که زنان باید مطابق قانون شریعت در ساختار حکومت شامل باشند.

او افزوده است: "امارت اسلامی نمی‌خواهد که زنان قربانی باشند."

پس از آنکه طالبان کابل، پایتخت افغانستان و دیگر مناطق این کشور را تصرف کردند، زنان و دختران نسبت به احتمال از دست رفتن دست آوردهای شان بیشتر نگران شدند.

هرچند گروه طالبان پیش از این هم گفته است که به حقوق زنان و دختران مطابق شریعت اسلامی احترام قائل است، اما بسیاری از زنان این وعدۀ طالبان را بسیار کلی خوانده اند.

در دوران حاکمیت رژیم طالبان در نیمه دوم دهه ۹۰ میلادی در افغانستان، زنان و دختران از حق آموزش و کار کردن محروم بودند.