- پولیتیکو
نشریۀ پولیتیکو در مطلبی مینویسد که تسلط یافتن طالبان بر افغانستان، نخستین نشانۀ چالش در پالیسی خارجی رئیس جمهور جوبایدن است که به نوشته نشریه آن از سوی هردو حزب عمدۀ امریکا انتقادهای صورت میگیرد.
در مطلب این سؤال مطرح شده است که آیا خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، بحثهای سیاسی را در امریکا گرمتر کرده و یا راه را برای اختلافات سیاسی درازمدت خواهد گشود؟
جوبایدن رئیس جمهور ایالات متحده بار دیگر از تصمیم خود مبنی بر خروج نیروهای امریکایی از افغانستان دفاع کرده است.
بایدن در سخنرانی ای در قصر سفید روز دوشنبه گفت که نیروهای امریکایی نباید در یک جنگ داخلی که به گفتۀ وی قوای افغان در آن حاضر به رزمیدن نبودند، بجنگند.
- لاس انجلس تایمز
روزنامۀ لاس انجلس تایمز یک عکسِ از میدان هوایی بینالمللی کابل را نشر کرده که در آن دیده میشود در یک طرف افغانها نشسته اند و طرف دیگر نیروهای امریکایی ایستاد اند.
روزنامه مینویسد که تصاویری دردآوری طی یک هفتۀ گذشته نشر شدند که در آنها مشاهده میشود که افغانها از ترس طالبان در تلاش فرار از افغانستان اند.
در مطلب لاس انجلس تایمز آمده که در میان کسانیکه زندگیشان بیشتر با خطر روبهرو است، افغانهایی شامل اند که با امریکاییان و ناتو در افغانستان کار کرده اند. به باور نویسنده فعالان حقوق بشر، چهرههای اکادمیک، خبرنگاران و اقلیتها هم شامل این افراد میشوند.
در ادامۀ مطلب میخوانیم که بسیاری افغانها تلاش میکنند، اطلاعاتی را که با فعالیتهای گذشتۀ شان پیوند دارد از بین ببرند.
روزنامه مینویسد، هرقدر که این افراد در افغانستان باقی بمانند، خطر در زندگی آنها افزایش مییابد.
این در حالی است که طالبان هفته گذشته پس از تصرف کابل عفو عمومی اعلام کردند.
آنها گفتند که با هیچ کسی به شمول افغانهای که به نیروهای خارجی کمک کرده اند کاری ندارند.
- گاردین
روزنامۀ گاردین مینویسد که رئیس جمهور جو بایدن تحت فشار فزاینده ای قرار دارد تا امریکا روند صدور ویزه به افغانهای را که در دو دهه جنگ در افغانستان به ایالات متحده کمک کرده اند سرعت بخشد.
روزنامه مینویسد که صدها هزار افغان از جمله ترجمانان و رانندگانی که با نیروهای امریکایی کار میکردند در حالت بلاتکلیفی با زمان بندی نامشخص در مورد رسیدگی به درخواستهای ویزه به سر میبرند.
آنها در مورد امنیت جان شان نگران اند و میخواهند که در زمینۀ انتقال شان به زودی اقدام شود.
گاردین مینویسد که در بریتانیا از بوریس جانسون صدراعظم آن کشور نیز خواسته شده به افغانهای که با حکومت بریتانیا کار کرده اند کمک کند.
وزارت خارجۀ امریکا به تازگی گفت که به هدف تسریع بیشتر روند تخلیۀ افغانهای که با امریکاییان کار کرده اند، در حال جابهجایی مامورین اضافی کنسولی است.
بر بنیاد گزارشها، این روند با موانع مختلف از پوستههای تلاشی طالبان گرفته تا مشکلات اسناد و ازدحام مواجه است.