ملل متحد: مسافرت پناهجویان افغان به اروپا، اتحادیه اروپا را با خطر روبه‌رو می‌کند

پناهجویان افغان در ترکیه

مسئول ادارۀ امور پناهندگان ملل متحد می‌گوید، اگر به پناهجویان افغان کمک فوری نشوند و آنها تصمیم مسافرت به اروپا را بگیرند، اتحادیه اروپا با خطر مواجه خواهد شد.

کمیشنر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان می‌گوید، اگر با افغان‌هایی که از کشور شان مهاجر می‌شوند کمک شود، او انتظار ندارد که شماری زیاد پناهجویان از افغانستان وارد اروپا شوند.

به اساس گزارش خبرگزاری دی‌پی‌ای جرمنی، فیلیپو گراندی دیروز (جمعه ۲۹ اسد) به روزنامه ایتالیاییکوریرا دلا سیرا گفت که میزان خروج گسترده ای مردم از افغانستان، وابسته به این خواهد بود که طالبان با چه بی رحمی حکومت خواهند کرد.

شبیا مانتو سخنگوی کمیشنر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان نیز روز جمعه (۲۹ اسد) در یک کنفرانس خبری در مقر این سازمان در ژینو با اشاره در مورد وضعیت جاری در افغانستان گفت: "ادارۀ امور پناهندگان سازمان ملل متحد در مورد نیازهای بشردوستانه ای موجود در افغانستان نگران است و می خواهد که اطمینان حاصل شود تا همۀ کسانی که به کمک نیاز دارند، فراموش نشوند."

به گفتۀ خانم مانتو، وضعیت در سراسر افغانستان سیال است و در حالیکه پس از تصرف این کشور توسط طالبان، جنگ‌های گسترده کاهش یافته، اما وضعیت کاملاً مشخص نیست و بسیاری از افغان‌ها، نگران آینده شان هستند.

فیلیپو گراندی کمیشنر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان به روزنامه ایتالیایی کوریرا دلا سیرا همچنان گفته"خطر" بیشتر برای اتحادیۀ اروپا تنها در صورتی امکان پذیر است که به پناهجویان افغان کمک فوری نشود و آنها تصمیم سفر به اروپا را بگیرند.

فیلیپو گراندی کمیشنر عالی سازمان ملل متحد

به گفتۀ آقای گراندی، به احتمال زیاد، در گام نخست، همسایگان افغانستان، به ویژه پاکستان، ایران و تا حدودی تاجکستان، شاهد هجوم پناهجویان افغان خواهند بود.

بعد از داخل شدن طالبان بروز یکشنبه(۱۵ اگست) به کابل، نگرانی‌های در مورد موج گسترده ای مهاجرت از افغانستان به کشورهای همسایه، و سایر کشورهای منطقه و جهان به شمول اروپا، افزایش یافته است.

در حالیکه به اساس برخی گزارش‌ها، شمار زیادی از پناهجویان افغان اخیراً وارد ترکیه شده اند و نارضایتی عمومی در برابر آنها افزایش یافته، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه استدلال کرده که اقدامات سرحدی برخی از کشورهای اروپایی"قوانین بین‌المللی را نقض می‌کند. آقای اردوغان همچنان گفته، انقره قصد دارد، مهاجران غیرقانونی را از ترکیه به کشور مبدأ شان بازگرداند.

رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه

به اساس گزارش خبرگزاری دی‌پی‌ای، وزیر دفاع یونان نیز دیروز به شبکه تلویزیونی دولتی این کشور گفت که نیروهای مسلح و پولیس این کشور می‌خواهد، از مهاجرت احتمالی پناهجویان افغان در سرحدات این کشور با ترکیه، مانع شوند.

میکالیس کریسکوئیدیس هنگام بازدید از یک منطقۀ سرحدی در دریای اوروس که سرحد خارجی اتحادیه اروپا نیز محسوب می‌شود گفته، تصمیم یونان حفاظت و مصون ساختن سرحدات این کشور و همچنان مرزهای اتحادیۀ اروپاست.

در حال حاضر کشورهای ایران و پاکستان میزبان بیشترین مهاجران افغان هستند.