سلگی دختری از کابل با کسب بیش از ۳۵۲ نمره توانست مقام نخست آزمون کانکور امسال را کسب کند.
درحالی که بیشتر جوانان، بهویژه دختران در هراس از دست دادن حق تعلیم و تحصیل هستند، سلگی دختری از کابل توانست مقام نخست کانکور امسال را کسب کند.
او از مکتب لیسه محمداکبرخان پامیر با کسب ۳۵۲ اعشاریه ۵۷۵ نمره به رشته طب پوهنتون طبی کابل راه یافت.
سلگی درست زمانی به این مقام دست یافته که درب مکتبها، پوهنتونها و نهادهای آموزشی بهروی دانشجویان و دانشآموزان بسته است و آنان نگران این وضعیت اند.
با اینحال سلگی، راهیابی به پوهنتون و کسب مقام نخست در آزمون امسال را در چنین شرایطی موفقیت بزرگ برای خود و دختران افغان میداند.
او میگوید که همه دختران و پسران بايد ناامید نشوند و دست از تلاش برندارند.
سلگی افزود: "من میگویم که دختران و زنان به آینده خود ناامید نمیشوند، انشاءالله بزرگان آنان چیزی را که میگویند در عمل انجام دهند این دور نیست هرچه ممکن است انشاءالله آینده در صورتی درخشان است که ما همه کار کنیم و آنان باید به وعدههایی که میکنند عمل کنند. استادان پوهنتون ما تشویق شوند آنان تقدیر شوند و به خارج نروند در آن صورت میشود که ما به آینده امیدوار باشیم."
سلگی در شرایطی که شاید عدهی زیادی از دختران خوشبینی چندانی به آینده و ادامهی تحصیل نداشته نباشد باور دارد که تلاشاش به هدر نمیرود.
میخواهد با آموختن طب به بیماران کمک کند تا دیگر نیاز نباشد، بیماری جهت تداوی به بیرون از کشور برود.
او هرچند امیدوار است تا دیگر کشور به تاریکی برنگردد با آنهم میافزاید که اگر زمینه تحصیل برایش تنگ شود میخواهد به بیرون از افغانستان تحصیل کند.
سلگی میگوید: "از حکومت میخواهم تا برای زنان زمینه تحصیل را فراهم کند چرا که زنان نیم بخش جامعه اند. اگر آنان کنار زده شوند و حق برایشان داده نشود، مطمین هستم که این نظام جور نمیشود. امید دارم که برایشان سهم داده شود چرا که یک کشور زمانی جور میشود بخش تعلیم آن بلند باشد و در آن بیشتر کار شود."
با اینحال طالبان میگویند که هیچ مانعی سد راه تحصیل دختران وجود ندارد و طبق برنامه منظم میتوانند به آموزش ادامه دهند.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان به رادیو آزادی گفت: "دروازههای مکاتب و تحصیل بهروی دختران باز است اما ما باید صبر کنیم که تا سیستمی بهوجود آید و چوکات و پالیسی منظمی ایجاد شود بعد از آن خواهران همه میتوانند در چوکات و برنامه منظم به تحصیلشان ادامه دهند در این باره هیچ مانعی وجود ندارد."
براساس معلومات کمیته ملی امتحانات کانکور امسال بیش از ۲۰۰ هزار داوطلب شرکت کرده بودند که حدود ۹۷ درصد آنان کامیاب شدهاند.
بربنیاد معلومات این کمیته حدود ۱۰۷ هزار داوطلب به پوهنتونها و موسسات تحصیلات عالی، حدود ۹۰ هزار داوطلب واجد شرایط پوهنتونهای خصوصی شناخته شدند و تنها بیش از ۴ هزار ۳۰۰ داوطلب نمره کامیابی را پوره نکردهاند.
قابل یادآوریست که پیش از این شمسیه علیزاده از لیسه محمد آصف مایل شهر کابل پارسال توانست با گرفتن ۳۵۳ اعشاریه ۱۸۵ نمره مقام اول را به خود اختصاص دهد و در رشته طب پوهنتون طبی کابل راه یابد.