زندگی برای شهروندان غور نسبت به گذشته دشوارتر شده است.
برخی از مردم، به ویژه پناهندگان جنگی، میگویند که با سقوط شهر فیروزکوه اکنون نگران وضعیت زندگیشان هستند.
آنها میگویند که کمکهای ارسال شده ازسوی حکومت مرکزی در زمان سقوط شهر فیروزکوه از سوی مقامات پیشین سرقت شده است.
نبود کار، فقر، جنگهای چند هفته قبل، قیمت بلند مواد غذای و دیگر مواد اولیه، زندگی پناهندگان جنگی را در غور دشوار کرده است.
بیبی اسمأ مادر یک دختر پنج سال و دو پسر ۷ سال و ۱۰ سال است.
او میگوید که به دلیل جنگها، یک ماه پیش از منطقهاش در غرب شهر فیروزکوه به شهر پناه آورده.
آرشیف٬ غور
بیبی اسمأ از حکومت به رهبری رئیس جمهور غنی که افغانستان را ترک کرده، ناراض است: "برای من کسی کمک نکرده است کمکهای دولت را افراد زورمند، واسطهدار و موتر دار میبردند به مردم غریب و فقیر نداده اند، عریضههای ما را والی امضا میکرد اما زمانی که به موسسات روان میکرد آن جا عریضههای ما دور انداخته میشد و به افراد زورمند کمک میکردند."
اکنون بیبی اسما از طالبان خواهان توجه به وضعیت پناهندگان جنگی است: "اکنون ما به کمک خداوند و امارت اسلامی، آرزو داریم که افراد غریب و بیچاره فراموش نشود باید آنان بیآیند خانهها را سروی کنند و از وضعیت آنان پرسان کنند که کیها نیازمند کمک هستند و به آنان کمک شود."
در کنار بیبی اسمأ هزاران باشنده دیگر غور نیز از وضعیت زندگیشان ناراض هستند.
جاوید حسینی ۳۴ ساله یکی از آنان است. او میگوید که کمکهای فرستاده شده ازسوی حکومت قبلی در زمان سقوط شهر به دست طالبان از سوی مقامهای پیشین سرقت شده است.
حسینی گفت: "ازسوی موسسات خارجی زیاد کمکها فرستاده میشد مانند پول نقد، گندم برنج وغیره مواد، اما این کمکها را رییسها و کارمندانشان به خانههایشان بردند و به اقوامشان توزیع کردند."
رئیس پیشین مبارزه با حوادث غور یک ماه پیش در صحبت به رادیو آزادی از فرستادن کمکهای غذایی و غیر غذایی از سوی حکومت مرکزی برای ۱۲ هزار خانواده خبر داد.
اما یک روز پیش از سقوط شهر فیروزکوه به دست طالبان ویدیوهای در صفحههای اجتماعی نشر شد که برخی مقامها و کارکنان ادارههای دولتی گدامهای مربوط به این ریاست و ریاست زراعت را چور کردند.
بیجا شدگان نبردهای اخیر در ولایت غور
جمعه خان باختری٬ رییس پیشین مبارزه با حوادث نمیخواهد در این مورد چیزی بگوید او میگوید اکنون طالبان باید چاره برای مردم بسنجند.
از سه روز به این طرف هرچند تلاش کردیم دیدگاه طالبان محلی و سخنگویان آنان را بدانیم اما آنان در این مورد صحبت نکردند.
عبدالحمید ناطقی٬ عضو شورای ولایتی غور میگوید که اگر چاره سنجیده نشود مردم در حالت بدی زندگی قرار خواهند گرفت: "طبقه کارگر بیکار است با توجه به فصل جنگها و مشکلاتهای که در غور بود بخشی زیاد از مردم به داخل شهر سرازیر شده که یک گرسنگی سرسامآور و فاجعه بسیار بزرگ را به بار آورده است."
عدم تشکیل حکومت در کابل، بر عرصههای گوناگون زندگی اجتماعی مردم اثر منفی گذاشته است.
ادارههای دولتی، بانکها، مرکزهای آموزشی و تجاری همچنان بستهاند.
اکنون بیبی اسمأ و هزاران شهروند افغانستان آرزو دارند که خلای موجود از بین رود تا مردم بتوانند در زندگی صاحب لقمه نان شوند.