وزیر خارجه بریتانیا میگوید حفظ ارتباط با طالبان ضرور است، اما کشورش در نطر ندارد که در آینده نزدیک حکومت طالبان را بهرسمیت بشناسد.
دامنیک راب وزیر خارجه بریتانیا میگوید داشتن تماس با طالبان ضرور است، اما آنها در مورد بهرسمیت شناختن طالبان با بررسی اعمال آنها قضاوت خواهند کرد.
آقای راب آون از ملاقات با همتای قطریاش شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی در دوحه دریک کنفرانس خبری مشترک دراین مورد صحبت کرده و گفت بریتانیا در نظر ندارد که به زودی حکومت طالبان را بهرسمیت بشناسد.
وزیر خارجه قطر شیخ محمد در این کنفرانس خبری اظهار داشت کشورش با طالبان در حال مذاکره است و همچنان با ترکیه کار میکند که چگونه با کمکهای تخنیکی خود میدان هوائی کابل را فعال بسازند.
شیخ محمد بن عبدالرحمان آل ثانی، وزیر امور خارجه قطر، با دومینیک راب، وزیر امور خارجه بریتانیا.
وزیر خارجه بریتانیا گفت در ملاقات طرفین بر چهار موضوع تمرکز شد:
- "اول: اینکه افغانستان در آینده به پناهگاه تروریستان تبدیل نشود
- دوم: ما در مورد بحران بشری صحبت کردیم و به همین دلیل کمکهای خودرا که امسال به افغانستان میرسانیم دوبرابر خواهیم ساخت.
- سوم در مورد ثبات منطقه صحبت شد
- چهارم با طالبان طبق اعمال آنها قضاوت و رفتار خواهیم کرد"
قبل از این نظر به گزارش دویچه ویله هایکو ماس وزیر خارجه جرمنی در پایان سفر چهار روزه خود به منطقه در دوحه گفته بود که اگر از نگاه سیاسی ممکن باشد و شرایط امنیتی اجازه بدهد کشورش آماده است سفارت خودرا در افغانستان باز کند.
بعد از ملاقات با آقای راب وزیر خارجه قطر شیخ محمد گفت امیدوار است که در ظرف چند روز آینده در رابطه با میدان هوائی کابل خبرهای خوشی به گوش برسد.
او افزود کدام نشانه واضح نیست که بگویند میدان هوائی کابل امروز یا فردا کاملاً فعال خواهد شد ولی آنها امیدوارند که به زودترین فرصت این میدان بکار شروع کند.
تلویزیون الجزیره از قول یک مقام هوانوردی افغانستان خبر داده که پروازهای داخلی از میدان هوائی کابل فردا سوم سپتمبر شروع خواهد شد، اما رفت و آمد پروازهای خارجی زمانگیر میباشد.
تلویزیون الجزیره که از قطر نشرات دارد، گفته است که یک تیم تخنیکی قطر در میدان هوائی کابل است تا خسارات وارده را بررسی نماید و سیستم رادار را فعال بسازند.
این گزارشها در یک زمانی به نشر میرسند که جامعه جهانی سعی دارد میدان هوائی کابل بروی پروازها باز شود تا انتقال کمکهای بشری آغاز گردد و پروسه تخلیه خارجیان و افغانهای که خود را در خطر حس میکنند از سر گرفته شود.
بعد از تصرف کابل توسط طالبان در ۱۵ ماه اگست ایالات متحده و متحدینش ۱۲۳ هزار نفر را تا ۳۱ ماه اگست که حضور امریکا در افغانستان خاتمه یافت از افغانستان بیرون کردند، اما تعداد دیگری هنوز در این کشور هستند که خواهان خروج میباشند.
وزیر خارجه بریتانیا گفته افغانهای که از این حلقه به کشورش بروند با خوشی و آغوش باز استقبال خواهند کرد.