دیدبان حقوق بشر در گزارش تازه میگوید که عملکرد اخیر اتحادیه اروپا در برابر آنعده از پناهجویان افغان که از سلطه طالبان فرار کرده و خواهان زندگی امن در کشورهای اروپایی اند، قابل پذیرش نیست.
در این گزارش که شام دیروز یکشنبه (۱۴ سنبله) در توییتر دیدبان حقوق بشر نشر شد آمده که اتحادیه اروپا بجای رهبری و همدردی با افغانهای پناهجو به آنها پیام واضح داده که آنها نباید حتی فکر داشتن پناهگاه امن در کشورهای اروپایی را داشته باشند.
دیدبان حقوق بشر به نشست ۳۱ ماه اگست وزرای خارجه اتحادیه اروپا هم اشاره کرده که در آن به گفته این سازمان نماینده های اتریش، دنمارک و جمهوری چک گفته اند که بجای اجازه دادن به پناهجویان افغان که داخل کشورهای اروپایی شوند، بهتر است که به کشورهای میزبان در منطقه همکاری صورت گیرد تا این پناهجویان را بپذیرند.
اشاره آنها به ترکیه، ایران و پاکستان بوده.
جرمنی گفته که اجازه دادن به پناهجویان افغان، افراد بیشتر حتی از کشورهای دیگر را تشویق به مهاجرتهای غیرقانونی خواهد کرد.
پس از آن که طالبان در ۱۵ اگست وارد کابل شده و قدرت را در افغانستان به دست گرفتند، هزاران نفر به میدان هوایی کابل هجوم برده و تلاش کردند تا از این کشور بیرون شوند.
ایالات متحده امریکا گفته که این کشور و متحدان آن توانستند که بیش از ۱۲۳ هزار نفر را از ۱۴ تا ۳۰ اگست از افغانستان بیرون کنند.
آخرین سرباز ایالات متحده امریکا به تاریخ ۳۱ اگست افغانستان را ترک کرد و ماموریت نظامی دو دهه این کشور در افغانستان خاتمه یافت.
اما براساس مرکز خبر رادیو آزادی هنوز هم ده ها هزار افغان که خواهان بیرون شدن از افغانستان اند، در کشورشان باقی مانده اند.
دیدبان حقوق بشر در گزارش دیروز خود همچنین گفته که گروه ۳۲ نفری از پناهجویان افغان هنوز هم در مرز میان پولند و بلاروس گیر مانده اند در حالیکه کرویشیا پناهجویان افغان را دوباره به بوسنی می فرستد و یونان برای جلوگیری از ورود پناهجویان به این کشور اعمار دیوار در مرز ترکیه را تکمیل کرد.
این در حالیست که پاپ فرانسیس رهبر کاتولیکهای جهان در سخنرانی دیروز خود گفت که امیدوار است تا کشورهای زیادی از پناهجویان افغان پذیرایی کنند.
او همچنان گفت که کشورهای جهان باید از پناهجویان افغان که در جستجوی یک زندگی جدید اند، حفاظت کنند.