خلیلزاد: امریکا در ۳ روز ۲۵۰ شهروند خارجی را از افغانستان بیرون کرده است

طیاره قطر در میدان هوایی کابل

زلمی خلیلزاد نماینده ویژۀ امریکا برای صلح افغانستان گفته که امریکا در سه روز گذشته به کمک قطر ۲۵۰ شهروند خارجی از جمله امریکایی‌ها را از افغانستان بیرون کرده است.

میدان هوایی بین‌المللی کابل در حال آماده شدن برای پروازهای بین‌المللی است.

زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان در حساب کاربری خود در توییتر از کمک قطر برای خروج ۲۵۰ شهروند خارجی تشکر و از همکاری طالبان استقبال کرده است.

زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان

آقای خلیلزاد نوشته است که امریکا توانست که در سه روز گذشته حدود ۲۵۰ خارجی به شمول امریکایی‌ها را از افغانستان بیرون کند.

وی در افزوده است که تلاش می‌کند تا آن عده خارجی‌هایی را که در افغانستان باقی مانده و می‌خواهند که این کشور را ترک کنند، هم از افغانستان بیرون کند.

هنوز هم شمار قابل توجهی از شهروندان خارجی و افغانهای آسیب‌پذیری که در نظر است بیرون شوند، در افغانستان گیر مانده‌اند و خروج آنها وابسته به زمینه‌سازی پرواز‌های غیرنظامی از میدان‌ هوایی کابل است.

پروازهای عادی به دنبال خروج شتابزدۀ نیروهای امریکایی و دهها هزار شهروند خارجی و افغان از ۱۴ تا ۳۱ آگوست متوقف شد.

در همین حال، محمد بن عبدالرحمن آل‌ثانی وزیر خارجه قطر گفته که برای بازگشایی میدان هوایی بین‌المللی کابل با همتای ترکش گفتگو کرده است.

او روز جمعه در توییترش گفت که از نتایج همکاری‌های ترکیه و قطر برای بازگشایی میدان و وصل شدن افغانستان با جهان خوشحال است.

وی با تاکید گفت که قطر و ترکیه مشترکا تلاش می‌کنند تا میدان هوایی بین‌المللی کابل را از لحاظ فنی برای پروازهای بین‌المللی آماده کنند.

این در حالی است که انتظار می‌رود پروازهای شرکت هواپیمایی بین‌المللی پاکستان (پی‌آی‌ای) میان اسلام‌آباد و کابل در هفته جاری آغاز شود.

حفیظ خان سخنگوی شرکت هوایی پی‌آی‌ای امروز شنبه به خبرگزاری فرانس‌پرس گفته است که پروازهای میان اسلام‌آباد-کابل به روز دوشنبه آغاز می‌شود.‌

حفیظ خان افزوده است که یک طیاره ایربس ۳۲۰ پی‌آی‌ای از اسلام‌آباد به کابل پرواز می‌کند.

اگر این پرواز انجام شود، پس از حاکمیت طالبان به کابل پی‌آی‌ای نخستین شرکت بین‌المللی خواهد بود که پروازهایش را به افغانستان آغاز می‌کند.

تلاش کردیم تا در مورد پیشرفت‌های تازه در این مورد نظر مسئولان میدان هوایی بین‌المللی کابل و طالبان را هم داشته باشیم، اما تلاش‌های ما برای دریافت پاسخ آنان به نتیجه نرسید.