وزارت تحصیلات عالی: مقررات جدید در موسسات تحصیلات عالی وضع می‌شود

عبدالباقی حقانی سرپرست وزارت تحصیلات عالی افغانستان

وزارت تحصیلات عالی طالبان مقررات جدیدی در موسسات تحصیلات عالی وضع می‌کند.

عبدالباقی حقانی سرپرست این‌ وزارت گفته که پس از این دختران و پسران به گونه‌ مختلط آموزش نمی‌بینند.

او روز یکشنبه (۲۱ سنبله) در یک نشست خبری در کابل گفت که مشکل فکری با غیرمختلط دختر و پسر ندارند.

آقای حقانی افزود که در پوهنتون‌ها صنف دختر و پسر از هم جدا خواهد شد، اما در پوهنتون‌هایی که امکانات بیش‌تر ندارند، می‌توانند با جدا کردن زمان آموزش دختر و پسر و کشیدن پرده میان دختران و پسران جلو آموزش مختلط را بگیرند.

به گفته‌ آقای حقانی، طالبان تلاش می‌کنند تا استادان زن به دختران آموزش دهند، اما در صورت نبود استادان زن، مردان نیز می‌توانند پشت پرده یا از طریق صفحۀ تلویزیون به دختران آموزش دهند: "برای محصلان دختر، استادان زن را مقرر می‌کنیم. اما در جایی‌ که ضرورت بیشتر باشد، مردان نیز می‌توانند که درس بدهند. آن‌جا حجاب شرعی باید رعایت شود و استاد می‌تواند پشت پرده درس بدهد. سهولت هایی چون سکرین و وسایل عصری دیگر نیز فراهم خواهد شد تا آنان درس استاد را عملی ببینند."

آقای حقانی افزود که پوهنتون‌های دولتی در آینده نزدیک و پس از حل مشکل‌های کنونی بازگشایی خواهند شد.

او گفت برای تقویت نظام آموزشی از کمک‌های مادی و معنوی و از فرصت کنونی‌ استفاده خواهد کرد.

به گفته‌ او کادرهای علمی بیشتری در پوهنتون‌ها استخدام‌ می‌کند و زمینه را به کادرهایی که در بیرون از افغانستان هستند و می‌خواهند به افغانستان بیایند نیز فراهم‌ خواهد کرد.

آقای حقانی افزود که در زمینۀ تالیف و ترجمه کتاب‌های درسی توجه می‌شود و همچنین تلاش می‌کند تا به آن عده افراد این گروه که در جنگ بوده‌اند و از تحصیل بازمانده‌اند و همچنین فرزندان کسانی که در جنگ پدران‌شان را از دست داده‌اند نیز فراهم‌ می‌شود.

آقای حقانی گفت به آموزش آنلاین نیز توجه صورت می‌گیرد تا دانش‌جویان از آموزش باز نمانند.

با این همه برخی از کارشناسان اما جداسازی صنف دختر و پسر را دشوار می‌دانند.

ودیر صافی استاد پوهنتون

ودیر صافی استاد پوهنتون به رادیو آزادی گفت: "در یک پوهنتون مشکل مکان، جای، صنف و استاد داریم. اگر استادان‌ خانم تربیت شوند و فارغ شوند، در تمام رشته‌های بیست‌ویک‌گانه وجود دارد و هر کدام بخش‌های جداگانه دارد. این یک عمر ۵۰ ساله می‌خواهد که برای این معلم تربیت شود. از لحاظ مکان هر دو بخش جا نمی‌شود. باید همین‌ قسم پوهنتون‌های موازی داشته باشیم. این وقت طلب است. در شرایط کنونی اگر جدا بسازیم، دختران از تحصیل می‌مانند."

سرپرست وزارت تحصیلا عالی طالبان این موضوع را در حالی مطرح کرده که همه پوهنتون‌ها و نهادهای آموزشی پس از سقوط کابل به دست این گروه مسدود و روند تحصیل مختل شده است.

هرچند نهادهای تحصیلی خصوصی دوباره به فعالیت آغاز کرده‌اند، اما هنوزهم روند تحصیلی در کشور به حالت عادی برنگشته‌است.