شماری از باشنده‌گان گیزاب دایکندی: طالبان ما را وادار به کوچ اجباری کرده‌اند

ولسوالی گیزاب ولایت دایکندی

شماری از مردم ولسوالی گیزاب ولایت دایکندی گفته‌اند که افراد وابسته به طالبان آنها را وادار به کوچ اجباری کرده‌اند.

باشنده‌های این ولسوالی می‌گویند افراد وابسته به طالبان با ادعای مالکیت بر زمین‌های آنها و اعلام ضرب‌الاجل ۹ روزه، از آنها خواسته‌اند که خانه‌های خود را ترک کنند.

به گفته اهالی گیزاب، این افراد وابسته به طالبان هشدار داده‌اند که اگر در پایان این ضرب‌الاجل خانه‌های خود را ترک نکردند، در برابر هرچه بر سر آنها آمد، پاسخگو نخواهند بود.

مختار ۵۵ ساله یکی از آنها است. او به رادیو آزادی گفت که یک ماه پیش پس از تصرف ولسوالی پاتو به دست طالبان، افراد وابسته به این گروه خانه‌اش را با انفجار مین تخریب کردند و او با خانواده‌ ۸ نفری‌اش آواره شد.

ولسوالی گیزاب ولایت دایکندی

او گفت: "چندی قبل یکی از خانه‌های مسکونی که مربوط خودم می‌شد، این افراد که حالا مردم را مجبور به کوچ کردند، به نام‌های جمهور خان و ظاهر خان با استفاده از نام امارت اسلامی خانه ما را انفجار دادند. به دلیل اینکه وحشت ایجاد کنند و مردم بروند".

به گفته مختار، این افراد در حال حاضر از همراهان والی طالبان در دایکندی هستند.

باشنده‌های گیزاب می‌گویند حدود ۳۰۰ خانواده تحت فشار قرار دارند تا خانه‌های خود را به افراد وابسته به طالبان واگذار کنند.

یکی از آنها که نخواست نامش گرفته شود، گفت که منطقه مورد نظر را آنها احیا کردند، اما حالا طالبان آنها را مجبور به ترک آن می‌کنند.

او افزود: "چهل‌وپنج سال می‌شود که این زمین‌ها را می‌خوریم. ما جوی جدید کار کردیم. زمین‌ها را آباد کردیم. کشت می‌کنیم و سند هم داریم. هفت نفر ما در گیزاب پیش قاضی رفته بودند که سه نفر ما را زندانی کرده".

باشنده‌های محل خواستار بررسی این موضوع از نزدیک و رسیدگی قانونی و عادلانه هستند.

در همین حال صدیق‌الله عابد فرمانده امنیه طالبان در دایکندی گفته که افراد طالبان چنین اقدامی نکرده‌اند و به هیچ فرد یا گروهی اجازه نمی‌دهد که از نام طالبان سوءاستفاده کند.

آقای عابد افزوده است: "هر مسئله که باشد، ما دنبال می‌کنیم و نمی‌گذاریم که هر کس از پیش خود یک اداره بسازد و سر مردم حکومت کند. ما اطمینان می‌دهیم که مشکلات‌شان را حل می‌کنیم".

با این حال، شماری از باشنده‌های گیزاب می‌گویند که کوچی‌ها و افراد وابسته به طالبان به حمایت والی دایکندی در تلاش تصرف منطقه و زمین‌های‌شان هستند.

گیزاب یکی از ولسوالی‌های نزدیک به شهر نیلی، مرکز ولایت دایکندی است که پیش از این مسئولیت تأمین امنیت آن برعهده ولایت ارزگان بود. اخیر طالبان این ولسوالی را با ولسوالی پاتوی دایکندی مدغم کرده‌اند.