وزیر خارجه امریکا از پایان حضور نظامی این کشور در افغانستان دفاع کرد

انتونی بلینکن وزیر خارجه امریکا

انتونی بلینکن وزیر خارجه امریکا با حضور در کمیته روابط خارجی سنای کشورش با انتقادهای تند سناتوران روبرو شد.

باب منندیز رئیس کمیته روابط خارجی سنای امریکا که عضو حزب دموکرات است، گفت که خروج امریکا از افغانستان نقیصۀ واضح و مرگبار بود. او خواستی را هم از اداره جو بایدن رئیس جمهور امریکا مطرح کرد: "از اداره بایدن می‌خواهم که به افغانستان متمرکز بماند. خیلی مهم است تا جهان هر زمانی که شاهد بود، در برابر تخطی‌های طالبان، اقدام ممکن کند."

با وجود انتقادها، انتونی بلینکن وزیر خارجه امریکا گفت که زمانش فرا رسیده بود تا کشورش به حضور در افغانستان پایان دهد و به این ترتیب به طویل ترین جنگ ایالات متحده در تاریخ نقطۀ پایان گذاشته شود.

باب منندیز رئیس کمیته روابط خارجی سنای امریکا

بلینکن که سه‌شنبه (۲۳ سنبله) برای دومین روز پیهم در کانگرس امریکا به خاطر پاسخگویی به وضعیت افغانستان حضور یافته بود، همچنان از برنامه انتقال شهروندان امریکا و همکاران افغان شان در جریان ماه گذشته از افغانستان دفاع کرد.

جیمز ریچ یکی از سناتوران امریکایی در جریان حضور انتونی بلینکن وزیر خارجه ایالات متحده در سنا، خروج شتابزدۀ نیروهای کشورش از افغانستان را "شکست ناگوار" عنوان کرد.

جیمز ریچ یکی از سناتوران امریکایی

اما بلینکن هم مانند روز دوشنبه در مجلس نمایندگان، از تصمیم اداره بایدن در مورد خروج دفاع کرد. او افزود که امریکا و متحدینش، وضعیت افغانستان را از نزدیک دنبال می‌کنند: "طالبان تعهد سپرده اند که از فعالیت گروه‌های تروریستی به شمول القاعده و شاخه خراسان گروه دولت اسلامی، برای استفاده از خاک افغانستان به هدف تهدید به امریکا و متحدینش جلوگیری می‌کند. ما آنها را پاسخگو می‌دانیم. به این معنی که تنها به حرف آنها اتکا هم نمی‌کنیم. تهدیدها را بررسی خواهیم کرد و برای خنثی ساختن این تهدید ها در منطقه و تقویت عملیات‌های ضد تروریزم در صورت نیاز اقدام می‌کنیم. چیزی که با وجود نداشتن نیروی نظامی، در سایر کشورها هم انجام داده ایم."

در عین حال امیر خان متقی سرپرست وزارت خارجۀ طالبان هم دیروز گفت که آنها نمی‌گذارند از خاک افغانستان بالای هیچ کشوری حمله صورت گیرد.

امیر خان متقی سرپرست وزارت خارجۀ طالبان

ایالات متحده امریکا یک ماه پیش به دنبال سقوط کابل به دست طالبان، روند خروج شهروندان این کشور و همکاران افغان شانرا آغاز کرد.

با آنکه دیروز در سنای امریکا، انتقادهای زیادی از خروج نیروهای این‌کشور از افغانستان مطرح شد، با آنهم سناتوران از روند انتقال دو هفته‌یی از میدان هوایی کابل ستایش کردند و آنرا یک تلاش بزرگ دانستند.