دانشآموزان پسر در افغانستان پس از ماهها تعطیلی به دلیل کرونا و تحولات سیاسی و نظامی اخیر، به مکاتب بازگشتند.
دانشآموزان دختر و معلمان زن هنوز اجازه نیافتهاند که به مکاتب بازگردند.
از سرگیری دروس مکاتب در افغانستان پس از هشت ماه.
وزارت معارف طالبان با نشر اطلاعیهای اعلام کردند که از روز شنبه تمامی مکاتب بخش پسرانه بازگشایی شده و از دانشآموزان و آموزگاران مرد خواستند تا به صنوف خویش حاضر شوند.
در این اعلامیه آمده، از ۲۷م سنبله مکاتب و دارالعلومهای پسرانه بهگونه رسمی بازگشایی شده و درسها آغاز میشود.
این اعلامیه طالبان سبب نگرانی خانوادههای دانشآموزان دختر شده است.
تفسیر سیاهپوش باشنده کابل و یکی از اعضای خانواده دانشآموزان دختر به رادیو آزادی گفت جلوگیری از آموزش دختران خلاف شریعت اسلام است.
او افزود: "بهتر است ما از حدیث حضرت محمد استفاده کنیم که گفته "ز گهواره تا گور دانش بجوی". اینجا نگفته مرد و یا زن، یعنی همه مومنان را گفته، اما متاسفاته امروز نمیدانیم چرا و چگونه این تصمیم گرفته شد. امیدوار هستیم همه دختران و پسران بتوانند به مکتبهایشان بروند."
عزیزاحمد تسل باشنده کابل از طالبان میخواهد تا هرچه زودتر مکاتب دخترانه را نیز بازگشایی کنند.
او گفت:"زنان نیمی از جامعه را تشکیل میدهند. اگر از آموزش محروم شوند، یک مشکل بزرگ را به وجود میآورد. باید اجازه دهند تا از صنف ششم بالاتر هم به درسهای شان ادامه دهند. هیچ بهانهای هم نیست چون ماکاتب دخترانه کاملاً از مردان جدا است."
دانشآموزان دختر در افغانستان
اکنون دانشآموزان دختر از صنوف اول تا ششم اکنون به مکتب میروند و درسهایشان جریان دارد، با این حال طالبان میگویند زمینه آغاز درسهای دختران صنوف هفتم تا دوازدهم را نیز فراهم خواهند کرد.
بلال کریمی عضو دفتر مطبوعاتی طالبان در این باره به رادیو آزادی گفت که کار روی بازگشایی صنوف هفتم تا دوازدهم مکتب دخترانه جریان دارد تا تسهیلات حملونقل و فضای مناسب برای دانشآموزان دختر فراهم شود.
طالبان گفتهاند که در حال حاضر نصاب قدیمی به دانشآموزان تدریس میشود و برنامهیی برای تغییر نصاب تعلیمی روی دست نیست.
این در حالی است ک طالبان بیست سال پیش، در زمان حکومت قبلی خود نیز گفته بودند که زمینه آموزش دختران را فراهم میکنند اما در پنج سال حکومتشان خبری از بازگشایی ماکتب دخترانه نبود.
از هشت ماه بدین سو مکاتب سراسر کشور به علت همهگیری کرونا، تشدید جنگ و تغییر نظام بسته بوده است.