واکنش طالبان به اظهارات اخیر حامد کرزی

حامد کرزی رئیس جمهور سابق افغانستان

حامد کرزی رئیس جمهور پیشین افغانستان گفته است، طالبان برای به رسمیت شناخته شدن از سوی جامعه بین‌المللی، نخست نیازمند مشروعیت داخلی اند.

آقای کرزی برگزاری انتخابات و یا هم در شرایط کنونی خواستن لویه جرگه را برای کسب مشروعیت داخلی دولت طالبان از سویی مردم افغانستان گزینه هایی می‌داند که طالبان باید به آن‌ها مراجعه کنند تا مشروعیت ملی به دست آورند.

آقای کرزی کسب مشروعیت مردمی را تنها راه شناخته شدن طالبان به عنوان یک دولت از سوی جامعه بین‌المللی می‌داند.

حامد کرزی این اظهارات را روز یکشنبه (۲۵ میزان) در مصاحبه‌یی با سرویس جهانی صدای امریکا بیان کرد_ آن هم پس از نزدیک به دو ماه از خروج کامل نیروهای امریکایی و ناتو از افغانستان و پایان درازترین جنگ ایالات متحده در این کشور.

او افزود که افغانستان در یک مقطع حساس در تاریخ خود قرار دارد و افغان‌ها مؤظف اند "متحد" شوند و دولتی را بر اساس " بیان اراده مردم افغانستان" ایجاد کنند: "چگونگی ایجاد مشروعیت در داخل کشور یا بر اساس انتخابات یا در شرایط کنونی افغانستان، بیان اراده مردم افغانستان از طریق لویه جرگه و معرفی قانون اساسی و غیره است."

این در حالی است که جامعۀ جهانی رسمیت شناختن دولت طالبان را مشروط بر حفظ حقوق بشر و ارزش‌های مردم افغانستان بخصوص زنان دانسته اند.

طالبان اما می‌گویند آنان حمایت مردم افغانستان را با خود دارند و همین حمایت بود که توانستند کنترل افغانستان را در دست گیرند.

بلال کریمی عضو دفتر مطبوعاتی دولت طالبان به رادیو آزادی گفته است که حکومت طالبان از متن جامعه برخواسته و از حمایت کامل مردم برخوردار است: "امارت اسلامی با حمایت مردم بیست سال مقابل اشغال بیرونی‌ها ایستادگی کرد و بالاخره موفق شد. امارت اسلامی تمام نورم‌های بین‌المللی را که برای مشروعیت دادن به یک‌ دولت نیاز است، دارد، تمام اراضی افغانستان را در تصرف دارد، حمایت مردم را دارد و برای مردم پاسخ‌گو است."

آقای کریمی همچنان در پاسخ به درخواست برگزاری انتخابات از سوی حامد کرزی ادعا کرد که انتخابات نظام پیشین با کذب و جعل پیش می‌رفت و مشروعیت نظام قبلی کاذب و جعلی بود.

از زمان سقوط افغانستان به دست طالبان در ۲۴ اسد سالروان، این گروه هنوز به طور رسمی توسط هیچ کشوری، از جمله پاکستان که بسیاری آنرا نزدیک‌ترین متحد طالبان می‌دانند، به رسمیت شناخته نشده است.

از سویی هم رهبران پاکستان، از جمله عمران خان صدراعظم و شاه محمود قریشی وزیر امور خارجه، از طالبان حمایت کرده و از جامعه بین‌المللی خواسته اند تا با دولت جدید در کابل همکاری کنند.

آقای کرزی در این مصاحبه همچنان از افزایش خشونت‌های گروه داعش در افغانستان ابراز نگرانی کرد و آنرا تهدیدی برای افغانستان و منطقه دانسته است.

او داعش را تهدید جدی برای امنیت کشورهای منطقه خواند و خواستار حمایت این کشورها برای مبارزه با داعش شد.