مسوولان در شفاخانه افغان جاپان وضعیت ویروس کرونا را هنوز نگران کننده میدانند و از احتمال موج چهارم هشدار میدهند.
آنان میگویند، با این وضعیت در کنار این که از سه ماه بدینسو حقوقشان را نگرفته اند، پولی برای تهیۀ دارو و آکسیجن برای بیماران و حتی تغذیه درست بیماران به این شفاخانه پرداخت نشده است.
تحولات اخیر در افغانستان ویروس کرونا در کشور را به فراموشی سپرده است. این در حالی است که هنوز مرکزهای تداوی بیماران کووید-۱۹ پر است از این بیماران.
طارق احمد اکبری٬ سرطبیب شفاخانه افغان جاپان، شفاخانه دولتی تداوی بیماران کووید-۱۹ به رادیو آزادی میگوید، همین اکنون ۶۱ بیمار کووید-۱۹ در این مرکز بستر اند اما آنان برای خرید دارو، بالنهای آکسیجن و غذای کافی به بیماران با کمبود بودجه مواجه اند.
آقای اکبری همچنان از احتمال موج چهارم ویروس کرونا در کشور ابراز نگرانی میکند.
او گفت: "اگر موج چهارم کرونا آمد و کارمندان در این وضعیت٬ آن خدمات مثل گذشته را ارایه نکنند، احتمال این میرود که شفاخانه بسته شود، به تمام نهادهای داخلی وی خارجی خواست خود را میرسانیم که با این شفاخانه کمک کنند تا بسته نشود چون این تنها شفاخانهیی است که از تمام ولایات مریض میپذیرد و یگانه شفاخانهیی است که تمام خدماتش رایگان است."
از سویی هم مسوولان برخی شفاخانههای دولتی به شمول افغان-جاپان میگویند٬ از سه ماه بدینسو نه حقوق دریافت کردهاند و نه هم بودجهیی برای تجهیز و تداوی بیماران.
این در حالی است که هفته پیش سازمان صحی جهان از پخش بیشتر ویروس کرونا و هچنان ضایع شدن واکسین موجود در افغانستان خبر داد.
این سازمان گفته که ۱.۶ میلیون دوز واکسین ضد ویروس کرونا در افغانستان موجود است، که اگر زود مصرف نشود ضایع خواهد شد.
خواستیم دیدگاه تازه طالبان را درباره چگونهگی مقابله با ویروس کرونا و تطبیق واکسین داشته باشیم اما با تلاش زیاد، عبدالباری عمر٬ معین عرضه خدمات صحی وزارت صحت عامه طالبان و بلال کریمی عضو دفتر مطبوعاتی این گروه به سوالات ما پاسخ ندادند.
اما پیش از این طالبان گفته بودند، وزارت صحت عامه برنامۀ ویژهیی برای واکسین دارد، و در زمان نیاز عملی خواهد شد.
آنان اطمینان دادند که از ضایع شدن این واکسین جلوگیری خواهند کرد.
بیشتر در این باره: 'هشدار سازمان صحی جهان از وخامت وضعیت خدمات صحی در افغانستان'بر اساس اطلاعات سازمان جهانی بهداشت، از زمان حاکمیت طالبان در افغانستان، تطبیق واکسین ضد کرونا و ثبت آمار مبتلایان این ویروس متوقف شده است.
از سویی هم از دو ماه بدینسو و با حاکمیت طالبان هیچ آماری از شمار مبتلایان کووید-۱۹ و یا تطبیق واکسین کرونا از سوی وزارت صحت حکومت طالبان نشر نمیشود.
بر اساس آخرین آمار سازمان بهداشت جهانی که در روز دوشنبه منتشر شده، از آغاز همهگیری تا کنون شمار مجموعی مبتلایان بیماری ویروس کرونا به ۱۵۵ هزار و ۷۶۳ رسیده است که از این میان ۷۲۴۳ تن جان باخته اند.