شماری افغانها از فرا رسیدن فصل سرما نگران هستند. آنان میگویند به دلیل بیکاری و مشکلات اقتصادی نمیتوانند مواد سوخت به زمستان شان فراهم کنند.
آنان هراس دارند بخاطر مشکلات اقتصادی در این زمستان با مشکلات زیادی مواجه شوند.
سید ولی باشنده نورستان که در پارون مرکز این ولایت سماوار دارد،ً میگوید کار بسیار کم شده و زمستان سخت هم پیشرو است.
وی بخاطر آینده خانوادهاش در زمستان سخت نگران است.
سید ولی میگوید توانایی خرید مواد سوخت را ندارد و نه هم در خانه مواد خوراکی دارد: "من اینجا سماوار چای سبز دارم قبلاً کارم خوب بود اما حالا کار نیست تمام چیز متوقف است قیمت مواد سوخت و مواد خوراکه آنقدر بلند است که از توان ما بالا است پول نیست زمستان سخت پیشرو است من هراس دارم که سرمای زمستان کودکانم را از بین نبرد.
این تنها سید ولی نیست که از وضعیت خراب اقتصادی و فرا رسیدن فصل زمستان نگران است بلکه صدها هزار افغان دیگر نیز با چنین سرنوشت رو به رو هستند.
مریم باشنده کابل میگوید هوا سرد شده کار نیست وضعیت اقتصادیاش صفر شده است: "از امارات اسلامی میخواهم که برای ما زمینه کاری فراهم کند من و شوهرم هر دو بیکار هستیم قیمتی هم به آسمان رسیده است زمستان سخت در راه است تمام مردم با مشکل مواجه هستند باید دولت به مشکلات ما رسیدگی کند."
َسازمان ملل متحد به تازگی در یک گزارش ابراز نگرانی کرده که ۱۸ میلیون فرد در افغانستان به مواد اولیه و خوراکه دسترسی ندارند و در سال ۲۰۲۲ میلادی ۹۷ فیصد مردم افغانستان زیر خط فقر قرار میگیرند.
به اساس گزارش منتشر شده بانک جهانی افغانستان ششمین کشور فقیر عنوان شده است.
افغانها از جامعه جهانی و ادارات کمک رسان میخواهند تا با مردم فقیر کمک کنند و از احتمال وقوع بحران بشری زمستان سال جاری در افغانستان جلوگیری کند.
از سوی هم آمنه جی محمد معاون منشی سازمان ملل متحد در صفحه توییترش نوشته است که با رسیدن فصل سرما در افغانستان نیاز های مردم بیشتر میشود و آنان روی این مسئله کار میکنند تا به کمک های شان با افغانها ادامه دهند.
خانم جی محمد به آن سخنان ماری ایلین مک گرارتی نماینده سازمان جهانی غذا اشاره کرده که گفته است "افغانستان در شرایط سخت قرار دارد و تمام مدت کاری ام با سازمان جهانی غذا به چنین یک وضعیت بحرانی و ناراحت کننده مواجه نشده بودم."
وی خواهان کمکهای غذایی و مواد اولیه قبل از رسیدن فصل زمستان شده است.
در عین حال اداره مبارزه با حوادث طبیعی تحت حاکمیت طالبان از آمادگیها در این بخش خبر میدهد.
احمد نافع مسئول بخش عملیاتی این اداره به رادیو آزادی گفت به تازگی در این مورد با کمک کنندههای خارجی گفتوگو کرده اند و روی یک برنامه کار میکنند که در چند روز آینده تکمیل میگردد: "اداره مبارزه با حوادث طبیعی و ادارات کمک کننده خارجی نشست های داشتند برنامه تحت کار است ادارات کمک کننده هم وعده کمک کرده اند و امیدواری ها این است که اول خو زمستان سخت نمیآید و اگر سخت هم باشد ما به آن آمادگی داریم و در زمان معین به آن رسیدگی خواهیم کرد."
وی میگوید در ذخایر حکومت تحت اداره طالبان هم مواد مختلف است و در وقت نیاز از آن استفاده صورت خواهد گرفت.
پس از حاکمیت طالبان در افغانستان شماری زیادی مردم بیکار و با مشکلات اقتصادی گرفتار شده اند و افغانستان با تهدید ختم پول نقد رو به رو شده است.