برخی رسانههای خارجی درمورد کناره گیری زلمی خلیلزاد٬ نماینده ویژه پیشین امریکا برای صلح افغانستان، مطالبی را نشر کردهاند.
- واشنگتن پُست
روزنامۀ واشنگتن پُست نوشته که زلمی خلیلزاد٬ دیپلومات افغان امریکایی، چند هفته پس از خروج ایالات متحده و سقوط حکومت تحت حمایت واشنگتن در افغانستان، استعفا کرد.
در ادامه آمده که خلیلزاد در ماه فبروری سال ۲۰۲۰ توافقنامه مهم را در دوحه پایتخت قطر با طالبان امضا کرد که در نهایت زمینه خروج امریکا را از افغانستان فراهم کرد.
زلمی خلیلزاد در سال ۲۰۱۸ از سوی وزارت خارجه امریکا به عنوان نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان گماشته شده بود. او برای ۱۸ ماه در دوحه با رهبران طالبان گفتگو کرد و در آن مدت سفرهای زیادی به افغانستان و کشورهای منطقه و جهان داشت.
- واشنگتن تایمز
روزنامه واشنگتن تایمز نوشته که حملههای مرگبار طالبان در تابستان امسال و سقوط حکومت افغانستان که مورد حمایت ایالات متحده امریکا بود٬ سبب انتقادهای شدید از زلمی خلیلزاد و رییس جمهور بایدن شده است.
به باور روزنامه، آنها به دلیل تصمیم خروج نظامیان امریکا از افغانستان بدون در نظرداشت پیامدهای آن مورد انتقاد قرار گرفته اند.
اما مقامهای امریکایی از جمله رییس جمهور بایدن بارها گفته اند که آنها در افغانستان به اهداف خود رسیده اند و زمان خروج از این کشور، مناسب بود.
کناره گیری زلمی خلیلزاد واکنشهای زیادی را در پی داشت. از جمله رحمتالله نبیل و رنگین دادفر سپنتا سیاستمدارن افغان، او را مسوول وضعیت کنونی افغانستان خوانده اند.
- گلوب اند میل
روزنامه گلوب اند میل در مورد بحران اقتصادی و کمبود پول در افغانستان پس از به قدرت رسیدن طالبان، مطلبی را نشر کرده.
در مطلب این روزنامه آمده که طالبان زمانی که اقتصاد افغانستان در آستانه سقوط قرار گرفته به کارمندان پیشین سکتور اقتصادی مراجعه کرده اند.
به نوشته روزنامه٬ طالبان هنگامی به قدرت رسیدند، که افغانستان پیشاپیش دچار مشکلات اقتصادی بود و اکنون با چالشهای گوناگونی روبرو شده است. در این مطلب به افزایش فقر و گرسنگی اشاره شده.
همچنان روزنامه به آخرین اقدام طالبان برای بازگرداندن برخی مسوولان پیشین د افغانستان بانک اشاره کرده است.
بر اساس مطلب روزنامه٬ طالبان از آنها برای حل بحران کنونی اقتصادی کمک خواسته، اما تهدید کردهاند که آنها در برابر اعمال خود پاسخگو خواهند بود.
گلوب اند میل افزوده که اگرچه تکنوکراتهای حکومت پیشین در امور مالی به طالبان مشوره میدهند و میگویند که چه کنند، اما بنظر نمیرسد که آنها به راحتی بتوانند، بحران مالی کنونی را حل کنند.
روزنامه در مطلبش همچنان به میلیاردها دالر سرمایه بانک مرکزی افغانستان که در امریکا منجمد شده، اشاره کرده و گفته که این اقدام به اقتصاد افغانستان آسیب جدی رسانده است.