روزنامه وال ستریت ژورنال در شماره اخیر خود یک مطلب در بارۀ رونق دوباره کاروبار تریاک در افغانستان نشر کرده است.
روزنامه به منطقه تلوکان در ولسوالی پنجوایی اشاره میکند جائیکه یک بازار فروش تریاک فعال است و تاجران روزانه در آنجا خرید و فروش میکنند. روزنامه مینویسد که در این بازار در کنار ظروف فلزی پختوپز، خریطههای پلاستیکی پر از تریاک نیز برای فروش عرضه میشوند.
اگرچه روزنامه از قول سعید خوستی سخنگوی وزارت داخله طالبان مینویسد که میگوید طالبان کار و بار تریاک و کشت کوکنار را از بین میبرند، ولی وضعیت در پنجوایی و دیگر ولسوالیهای کندهار برعکس است و دهقانان حتی در زمینهای که قبلاً گندم کشت میکردند کوکنار کاشته اند.
روزنامه از قول طالبان محلی در کندهار مینویسد که آنها در حال حاضر دهقانان را منع کرده نمیتوانند چون کدام بدیلی برای حمایت آنها در اختیار ندارند.
روزنامه مینویسد که افغانستان تقریباً نود فیصد تریاک جهان را تولید میکند و ملل متحد هفتۀ گذشته گزارش داد که کشت کوکنار در این کشور نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.
از سوی دیگر روزنامه گاردین یک مطلب دربارۀ آنعده افغانها نشر کرده که قطع کمکهای غربی زندگی آنها را تهدید میکند.
روزنامه به طور نمونه از شفاخانه گرشک در هلمند یاد آور میشود که داکتران در این شفاخانه معاش نگرفته اند و دوا نیز تمام شده است.
در مطلب آمده که بهای قطع کمک با حکومت طالبان را اطفالی میپردازند که به علت نبود امکانات در شفاخانه گرشک زندگی خود را از دست میدهند.
گاردین از یک مادری بنام شیرین حکایت میکند که چهار فرزند دارد و اکنون با گرسنگی دست و پنجه نرم میکند.
شوهر شیرین که سه سال پیش پای خود را در انفجار ماین از دست داد در شفاخانۀ گرشک صفا کار بود ولی با قطع معاشات خانه نشین شد و زخم دیرینۀ پای وی تا حدی وخیم شد که زندگی خود را ازدست داد.
شیرین میگوید شوهر خود را بخاطر از دست داد که برای تداوی وی پول کافی نداشت و کسی برای آنها قرض هم نمیداد.
اگرچه اکثریت کارمندان دولتی بعد از حاکمیت طالبان معاش نگرفته اند ولی وزیر مالیۀ طالبان تازه گفت که معاشات سه ماهۀ کارمندان دولتی بزودی یکجا پرداخته میشود.