یکی از اعضای ارشد نیروهای پیشین ویژه و کماندوی افغانستان از مقامهای امریکایی خواسته تا اعضای باقی مانده این نیروها را به امریکا منتقل کند تا به گفته او از یک فاجعه انسانی جلوگیری شود.
این عضو ارشد کماندوی سابق که نخواسته نامش افشاء شود ایمیلی را در همین مورد امروز سهشنبه (دوم قوس) به رادیو آزادی فرستاده است.
پس از به قدرت رسیدن دوباره طالبان در افغانستان، امریکا و متحدانش از ۱۵ اگست تا ۳۱ اگست، دهها هزار افغان در معرض خطر را از افغانستان به کشورهای دیگر انتقال دادند.
تا اواخر اکتوبر حدود ۵۳ هزار و ۵۰۰ افغان در هشت پایگاه نظامی در امریکا اقامت داشتند و قبل از جابجایی شدن در سرتاسر این کشور مراقبتهای صحی و سایر کمکها را هم دریافت کردند.
اما هنوز هم هزاران افغان دیگر در افغانستان باقی مانده اند که میخواهند از زیر سلطه طالبان بیرون شوند، بیشتر اینها کسانی اند که از نزدیک با نیروهای غربی کار کرده اند و حالا در تهدید حملات تلافیجویانه طالبان قرار دارند.
نیروهای ویژه و کماندویهای سابق افغانستان در بیانیهای خود به رادیو آزادی گفته اند آنها که بخشی از نظامیان نخبه و بهترین نیروهای جنگی در افغانستان اند با نیروهای ویژه امریکا، ناتو و شرکای بینالمللی آنها در ۲۰ سال گذشته برای اهداف مشترک و برای از بین بردن تروریسم همکاری کردند.
آرشیف - یک نیروی امنیتی افغان در جریان عملیات نظامی علیه شبه نظامیان دولت اسلامی (داعش) در ولسوالی اچین ننگرهار، ۱۱ اپریل ۲۰۱۷
در ایمیل گفته شده که آنها دوشادوش علیه طالبان و دیگر گروههای تروریستی در افغانستان جنگیده اند و صدها تن از همرزمان نخبه خود را در راه مبارزه با تروریسم از دست داده اند.
در ادامه گفته شده که پس از فرار رهبران سیاسی و سقوط افغانستان به دست طالبان، نیروهای ویژه و کماندوی این کشور نیز از هم پاشید و بسیاری از اعضای آن در معرض خطر باقی ماندند.
به گفته آنها، طالبان به دنبال نیروهای ویژه و کماندوی افغانستان اند و احتمالاً کسانی را که دستگیر شده اند اعدام خواهند کرد.
اما طالبان با به قدرت رسیدن دوباره در افغانستان در نخستین روزهای حکومتشان عفو عمومی را اعلام کردند و گفتند که افراد که در صفوف نیروهای امنیتی و دفاعی و یا هم با حکومت پیشین به رهبری محمد اشرف غنی کار کرده اند هدف حملات تلافیجویانه قرار نخواهند گرفت.
این بیانیه از مقامهای امریکا خواسته که کمک کند تا افراد باقیمانده در افغانستان با خانوادههای شان به ایالات متحده منتقل شوند و امریکا باید مسئولیت تاریخی خود را در قبال همکاران افغان خود انجام دهد.
وزارت خارجه جرمنی در ۱۹ نوامبر گفت که جاسپر ویک نماینده ویژه این کشور برای افغانستان و مارکوس پوتزل سفیر جرمنی برای این کشور با مقامهای ارشد حکومت طالبان ملاقات کردند.
به گفتۀ مقامهای جرمنی، طالبان قول دادند که عفو عمومی اعلام شده قبلی برای همه افراد است و آنها همچنان تعهد کردند که عبور آزادانه برای افغانهای که میخواهند کشور را ترک کنند، وجود دارد.