ایران: حدود ۴۶۰۰ کودک "عمدتاً افغان" در تهران به زباله گردی مشغول اند

در ایران کار کودکان زیر سن ۱۵ سال غیرقانونی است اما در بعضی از بخش‌های تهران پایتخت آن کشور، کودکان با شستن موتر پول به دست می‌آورند. عکس جنبه تزئینی دارد.

یک مقام ایرانی می‌گوید که شمار کودکانِ که در تهران زباله دانی‌ها را جستجو می‌کنند، در حال افزایش است.

آنها که اکثر شان کودکان افغان اند در زباله دانی‌ها به دنبال اشیای می‌گردند که بتوانند به فروش برسانند.

محمود عباسی معین وزارت عدلیۀ ایران گفت: "یک تحقیق میدانی چندی پیش در تهران انجام شده. یکی از سمن‌های فعال در عرصۀ کودک آنرا انجام داده. آنها اعلان کردند که ۴۶۰۰ کودک در تهران به زباله گردی مشغول استند که بیش از ۹۵ درصد آنها اتباع بیگانه استند."

عباسی افزود: "پیمانکاران طرف قرارداد با شهرداری اینگونه از کودکان سوء استفاده می‌کنند و بهره کشی اقتصادی می‌کنند."

در ایران کار کودکان زیر سن ۱۵ سال غیرقانونی است اما در بعضی از بخش‌های تهران پایتخت آن کشور، کودکان با شستن موتر پول به دست می‌آورند.

در این حال یک پسر شانزده سالۀ افغان می‌گوید که از چند سال به این طرف در این شهر کار می‌کند: "چهار یا پنج سال است کار می‌کنم،۱۶ ساله استم."

ادارۀ بهزیستی تهران می‌گوید که بیش از دو هزار کودک در بازارهای کوچک و سکتور ترانسپورت کار می‌کنند.

این کودکان روزانه بین ۲ تا ۵ دالر به دست می‌آورند و بخش عمدۀ این پول را کارفرماهای آنان می‌گیرند.

Your browser doesn’t support HTML5

کودکان افغان در جاده های ایران کار شاق میکنند

این کودکان می‌گویند در موارد زیاد لت‌وکوب می‌شوند: "می‌زنند. پررو بازی در بیاری چک و لگدیت می‌کنند{لت و کوب می‌کنند}. اینها شهرداری اند که می‌برند. جا ها را بالایت تمیز می‌کنند و پول تانرا می‌گیرند."

سازمان بهزیستی ایران گفته که قانونگذاران می‌توانند مشکل کودکان کارگر را حل کنند.

قوۀ قضاییۀ ایران می‌گوید که قانون منع کار کودکان را تصویب کرده اما صلاحیت اجرائی ندارد.

بسیاری از افغان‌های مقیم ایران می‌گویند که به دلیل مشکلات اقتصادی، کودکان شان مجبور اند، کار شاق کنند.