واشنگتن ایگزامینر در مورد مشکلات زنان افغان تبصره کرده است

شماری از روزنامه های جهان

روزنامۀ واشنگتن ایگزامینر به وضعیت زنان نیازمند در افغانستان توجه کرده و نوشته است، در هوای سرد، با گرسنگی و تهدید از جانب طالبان شماری از زنان افغان آواره شده اند.

جیس اووین رئیس بخش اداری در موسسه فلاندر فیلدز گفته که نامه‌های زیادی را از سوی زنان افغان دریافت می‌کند که از تهدید و مشکلات‌شان یاد آور می‌شوند.

به گفتۀ اووین، یک زن ۲۲ ساله که در گذشته پولیس بوده، برایش نامه نوشته و گفته است که در هوای سرد، در گرسنگی به سر می‌برد. این زن که خواسته نامش گرفته نشود، همچنان گفته است، از اینکه مربوط اقلیت هزاره می‌شود، خطر فزاینده از جانب طالبان احساس می‌کند.

واشنگتن ایگزامینر در ادامه از یک زن با نام مستعار فیروزه یاد کرده که همسرش توسط طالبان به قتل رسیده است.

فیروزه گفته که شوهرش به عنوان ترجمان با نیرو‌های بین‌المللی و افسر استخبارات با پولیس پیشین افغانستان کار می‌کرد.

به نوشته روزنامه واشنگتن ایگزامینر، فیروزه تلاش کرده بود همسرش را نجات دهد اما از سوی طالبان زخم برداشت و در شفاخانه بستری شد.

در ادامه گفته شده است، موسسات مختلف برای کمک با زنانی مشغول استند که امریکا برای آنها زندگی در جامعه آزاد را آموزش داد و سپس آنها را بدون در نظرداشت تعهد برای آزادی، تنها رها کرد.

جیس اووین می‌گوید که برای او زندگی در افغانستان از ۱۶ اگست متوقف شد و اکنون به این باور است که موسسات مختلف بدون دریافت کمک از حکومت امریکا و سایر تمویل کننده ها، نمی‌توانند برای متحدین افغان و مدافعان حقوق بشر در افغانستان کمک کنند، آنهم در حالی که به باور روزنامه، جامعه با گرسنگی روبرو است، هوای سرد طاقت فرسا شده و شماری از مردم شاید با انتقام گیری از سوی طالبان روبرو شده باشند.

روزنامه اندپندنت فارسی به دور تازۀ گفت‌وگو‌ها میان امریکا و طالبان در دوحه تمرکز کرده است.

روزنامه، این گفت‌وگو‌ها را برای امریکا و طالبان مهم دانسته و گفته است، منافع حیاتی امریکا در منطقه، از جمله مبارزه با تروریزم و گروه دولت اسلامی معروف به داعش، کمک‌های بشر دوستانه به افغانستان، نحوۀ همکاری با اقتصاد از هم پاشیدۀ اینکشور، خروج مصون شهروندان امریکایی و هم‌پیمان‌های افغانش از افغانستان و خواست طالبان برای آزاد سازی ذخایر ارزی افغانستان در ایالات متحده در مذاکرات مطرح اند.

این نخستین دیدار توماس وست نمایندۀ ویژه امریکا برای افغانستان با نماینده‌های طالبان در دوحه خواهد بود.

از جانب طالبان در این نشست، امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجۀ حکومت آنها در نشست دوحه نمایندگی می‌کند.

روزنامۀ اندپندنت فارسی نوشته که طالبان به این گفت‌وگو خوشبینی و امیدواری زیاد دارند و تلاش می‌کنند از امریکا بخواهند که حکومت آنها را به رسمیت بشناسد.

در ادامه آمده است، طالبان ادعا می‌کنند که توانسته اند بخش‌های از شرط‌های جامعه بین‌المللی را برای به رسمیت شناختن حکومت‌شان عملی کنند. اما اندپندنت به نقل از نهاد‌های ناظر حقوق بشری نوشته که طالبان هنوز با تحقق خواسته‌های جهانی، فاصله زیادی دارند.

چند رسانه دیگر جهان به پناهندگی شربت گل و خانواده‌اش در ایتالیا پرداخته اند.

این زن در سال ۱۹۸۴ میلادی که در آن هنگام کودک خرد سال بود، به عنوان یک سمبول بزرگ از سوی مجله نشنل جیوگرافیک معرفی شد.

روزنامه‌های اندپندنت و گاردین نوشته اند که دفتر ماریو دراگی صدراعظم ایتالیا زمینه انتقال شربت گل را پس از آن فراهم کرد که او خواهان ترک افغانستان شد.

در عکسی که ۳۷ سال پیش، از سوی ستیف مککوری عکاس شناخته شده از شربت گل با چشمان سبز رنگش نشر شد، این دختر را در آن هنگام به شهرت جهانی رسانید و تا هنوز در برخی از رسانه‌های جهان از او به حیث سمبولی از افغانستان نام برده می‌شود.