شیوع نوع جدید ویروس کرونا؛ امریکا بر ۸ کشور افریقایی ممنوعیت سفر وضع کرد

یک طیاره شرکت هواپیمایی افریقای جنوبی

ایالات متحده امریکا در همنوایی با اتحادیه اروپا و چندین کشور دیگر بخاطر نگرانی از انتشار یک نوع جهش یافتۀ ویروس کرونا به ورود افراد از هشت کشور در جنوب افریقا محدودیت وضع کرد.

این اقدام که قصر سفید دیروز جمعه آنرا اعلام کرد در حالی اتخاذ می‌شود که سازمان جهانی صحت این نوع جدید ویروس را که "اومیکرون" نامیده شده در بلند‌ترین سطح نگرانی خود قرار داده است.

جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده امریکا

رئیس جمهور جو بایدن با اعلام این ممنوعیت سفر گفت: "من در یک اقدام احتیاطی تا به دست آوردن معلومات بیشتر، محدودیت‌های بیشتر سفر هوایی را از جنوب افریقا و هفت کشور دیگر دستور می‌دهم."

ایالات متحده مانند کشورهای دیگر این محدودیت سفر را به کشورهای، بوتسوانا، افریقای جنوبی، زیمبابوه، نامیبیا ، لیسوتو، ایسواتینی، موزمبیق و مالاوی وضع کرده است.

اکثریت اتباع غیرامریکایی که در چهارده روز گذشته در این کشورها بودند اجازۀ ورود به ایالات متحده ندارند.

هنوز کدام مورد ابتلا به ویروس اومیکرون در ایالات متحده امریکا شناسایی نشده است.

مقامات ادارۀ کنترل و وقایه امراض در امریکا می‌افزایند که اگر این ویروس به امریکا برسد بزودی تشخیص خواهد شد.

دیگر کشورهای جهان به شمول کانادا، روسیه، برازیل، بریتانیا، ترکیه و استرالیا نیز ورود افراد از کشورهای جنوب افریقا را منع کرده و این اقدام فوراً نافذ شد.

کشورهای عضو اتحادیۀ اروپا موافقه کرده اند که پرواز‌ها از هفت کشور در جنوب افریقا را مورد تعلیق قرار می‌دهند.

ولی گمان بر این است که این نوع جدید ویروس امکان دارد قبل از این ممنوعیت سفر به اروپا رسیده باشد.

بلجیم از تشخیص یک مورد ابتلا به اومیکرون خبر داده است.

مارک وان رانست، یک ساینسدان ویروس شناس در بلجیم گفت یک فردیکه دو هفته پیش از مصر به این کشور برگشته در روزهای اخیر مثبت تشخیص شده است.

سازمان جهانی صحت گفته است که اولین مورد ویروس اومیکرون بتاریخ ۹ نوامبر در افریقای جنوبی شناسایی شده است.

کارکن صحی در افریقای جنوبی از یک خانم مسن بخاطر آزمایش ویروس کرونا نمونه گیری می‌کند

همچنین موارد ابتلای این ویروس در بوتسوانا، هنگ کنگ، و اسرائیل میان مسافرانی که از جنوب افریقا به این کشور‌ها رفته اند تشخیص شده است.

در بارۀ ویروس اومیکرون هنوز معلومات کافی در دست نیست و چندین هفته در بر خواهد گرفت تا خاصیت‌های کامل آن شناسایی شود که مثلاً تاثیر واکسین بالای آن چگونه خواهد بود و شدت مرض و سرایت آن چه اندازه است و چگونه می‌توان بیمار را معالجه کرد.

در عین زمان برخی شرکت‌های دواسازی به شمول فایزر-بیو ان‌تیک و مودرنا گفته اند که آنها تلاش می‌کنند در صورتیکه ویروس اومیکرون نگران کننده باشد واکسین خود را در برابر آن عیار سازند.