وزارت صحت عامه حکومت طالبان هُشدار میدهد که امکان آن وجود دارد که با سرد شدن هوا میزان واقعات مثبت ویروس کرونا در افغانستان افزایش یابد.
عبدالباری عمر معین مسلکی وزارت صحبت عامه به روز سهشنبه (۹ قوس ۱۴۰۰) به رادیو آزادی گفت، از آغاز تطبیق واکسین ضد کرونا تا حال در افغانستان هفت میلیون دوز واکسین تطبیق شده و روند تطبیق این واکسین به شدت ادامه دارد، اما وی میگوید که در این اوخر به دلیل تاخیر در کمکهای بانک جهانی با سکتور صحت افغانستان، ۳۴ مرکز تداوی بیماران کووید- ۱۹ در افغانستان مسدود شده اند.
آقای عمر گفت: "مشکل این است، بانک جهانی و سایر نهادهای کمک کننده خارجی که با افغانستان تعهد کمک کرده بودند، این کمکها تا حال صورت نگرفته و کمکهای بانک جهانی با شفاخانههایی که در بخش کنترل ویروس کرونا و تداوی بیماران آن فعالیت میکرد، نیز متوقف شده و معاش کارمندان آنرا نپرداخته اند. این ۳۴ شفاخانه حال مسدود اند."
آقای عمر میگوید، بانک جهانی تعهد کرده بود که کمکهای آنان تا سال ۲۰۲۴ میلادی با سکتور صحت افغانستان ادامه خواهد داشت.
او از جامعهٔ جهانی خواسته است که تا کمکهای بشری با افغانستان را سیاسی نکند و برای جلوگیری از گسترش بیشتر ویروس کرونا به کمکهایشان ادامه بدهند.
این در حالی است که اخیراً یک بار دیگر نوع جهش یافته ویروس کرونا (اومیکرون) در جهان در حال گسترش است و شماری از کشورها به هدف جلوگیری از آن برخی محدودیتها را نیز وضع کرده اند.
سازمان صحی جهان گفته است که اومیکرون در افریقای جنوبی کشف شده که ممکن سرایت آن از یک فرد به فرد دیگر بیشتر از انواع قبلی این ویروس باشد.
بیشتر در این باره: سازمان جهانی صحت: اومیکرون پیامدهای جدی به همراه خواهد داشتاما وزارت صحت عامهٔ افغانستان میگوید، تا اکنون کدام نشانهٔ از نوع جهش یافته ویروس کرونا در این کشور به ثبت نرسیده است.
با این حال شماری از مردم عام میگویند، ویروس کرونا هنوز هم افغانستان را تهدید میکند و باید تدابیر لازم برای آن گرفته شود.
ضیا باشندهٔ ولایت کابل دراین مورد به رادیو آزادی گفت: "کرونا مانند گذشته هنوز هم در افغانستان است، مردم زیادی به آن دچار اند، اما مردم فکر میکنند که این بیماری فصلی است، اما این گونه نیست."
یاسین باشندهٔ ولایت فاریاب به رادیو آزادی میگوید، حکومت طالبان توان محار ویروس کرونا را ندارد: "افغانستان توان مبارزه با این ویروس را ندارد، در این شرایط ما میبینیم که دولت و نظام نیست شفاخانهها در حال سقوط هستند و با امکانت اندک مریضها را تداوی میکنند و باید بگویم که حکومت طالبان نمیتواند با این ویروس مبارزه کند."
این در حالی است که به اساس آخرین گزارش سازمان صحی جهان از ۳ جنوری سال ۲۰۲۰ تا ۲۹ نوامبر ۲۰۲۱ میلادی ۱۵۷۲۱۸ نفر به ویروس کرونا مبتلا شده اند که از این میان ۷۳۰۷ نفر جانهایشان را از دست داده اند.