طالبان میگویند گزینش نصیر احمد فایق به عنوان شارژدافیر یا سرپرست نمایندهگی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد خلاف اصول است و این سازمان باید با حفظ بیطرفی این معضل را بیشتر از این دراز نسازد.
طالبان معرفی نصیر احمد فایق را به عنوان شارژدافیر یا سرپرست نمایندهگی افغانستان در سازمان ملل متحد خلاف اصول میدانند.
سهیل شاهین که پیش از این نامزد حکومت طالبان برای کرسی نمایندهگی افغانستان در سازمان ملل معرفی شده بود، به رادیو آزادی گفت، سازمان ملل متحد که ادعای بی طرفی دارد باید این کرسی را به نمایندۀ حکومت طالبان واگذار کند.
آقای شاهین می گوید: "چوکی افغانستان در ملل متحد طبق اصول حق مسلم حکومت فعلی افغانستان است که بر وجب-وجب افغانستان حاکمیت دارد واگذار شود، باید این چوکی به نماینده فعلی امارت اسلامی افغانستان واگذار شود، واگذار کردن این چوکی به کس دیگری که نه حاکمیت دارد و نه از حکومت فعلی نمایندهگی میتواند خلاف اصول است، این سازمان باید این مسئله را طبق اصول ملل متحد حل کرده و از این بیشتر طولانیتر نسازد."
طالبان درحالی به گزینش آقای فایق واکنش نشان داده اند که نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل در حساب رسمی تویتریاش معرفی آقای فایق را به این سمت تأیید کرده است.
در ادامۀ این تویت نوشته شده که نمایندهگی دايمی افغانستان در سازمان ملل متحد مقيم نيويارك به اطلاع میرساند كه آقای نصير احمد فايق مستشار وزير مختار به عنوان شارژدافیر، مسئولیت پیشبرد امور و رهبری نمايندهگی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد را به عهده گرفته است.
نصیر احمد فایق نیز درحساب تویتر خود نوشته که این مسئولیت را بربنیاد منافع ملی به عهده گرفته است.
او گفته است که این «مسئولیت بزرگ» را در شرایط سخت و نا به سامان بر عهده گرفته است و تلاش میکند صدای مردم افغانستان را که از شدت بیکاری، گرسنهگی، فقر، سرمای زمستان و نقض حقوق بشری رنج میبرند، به گوش کشورهای عضو سازمان ملل و مسئولان آن برساند.
این در حالیست که چندر روز پیش سازمان ملل متحد ماموریت غلام محمد اسحاقزی را که نمایندۀ دایمی افغانستان در این سازمان بود، تمدید کرده بود.
خواستیم دلیل استعفای آقای اسحاقزی را از او بپرسیم، اما موفق به این کار نشدیم.
از سوی دیگر شکریه بارکزی، سفیر پیشین افغانستان در ناروی و فعال سیاسی میگوید که در حال حاضر نه حکومت طالبان و نه هم رئیس جمهور پیشین صلاحیت معرفی نمایندۀ جدید به سازمان ملل را ندارند.
او میگوید: "یا توجه به اصول و قوانین داخلی افغانستان هر فردی که نمایندهگی افغانستان در نیویارک در نمایندهگی افغانستان در سازمان است بعد از آقای اسحاقزی بطور اتومات نماینده افغانستان شناخته میشود و مسئولیت عام و تام دارد. به هیچ صورت نه حکومت پیشین و نه هم طالبان نمیتوانند نماینده جدیدی معرفی کنند. اصول اداری در کشورها به این منوال است."
طالبان پس از برقراری حاکمیت خود در افغانستان، سهیل شاهین را که سخنگوی دفتر سیاسی این آنان در قطر بود به عنوان نمایندۀ دایمی حکومت خود به کرسی سازمان ملل معرفی کرده بودند.
اما این خواست حکومت طالبان از سوی کمیتۀ اعتبارنامههای سازمان ملل متحد رد شد.
اخیراً امیرخان متقی، وزیر امور خارجه طالبان نیز در نامه ای خواستار سخنرانی در اجلاس سازمان ملل متحد شد که از سوی این سازمان پذیرفته نشد.
این در حالیست که با گذشت ۴ ماه از حاکمیت طالبان بر افغانستان و اعلام کابینۀ سرپرست آنان هیچ کشوری تا به حال حکومت آنان را به رسمیت نشاخته است.