روزنامه والستریت ژورنال در بارهٔ سرنوشت امریکاییهای در افغانستان مقالهٔ را به نشر رسانده که تا هنوز در آنجا گیر مانده اند.
در مقاله می خوانیم که قصر سفید چند ماه پس از خروج نیروهای نظامی از افغانستان اعتراف کرده که امریکا تا هنوز نتوانسته همه اتباع خود را از اینکشور خارج کند.
روزنامه در آغاز مقاله میپرسد که افغانستان را به یاد میآورید؟
نویسندهٔ در ادامهٔ مقاله میگوید که قصر سفید میخواست افغانستان را فراموش کند. اما امریکایی ها و همکاران افغان آنها که در افغانستان باقی مانده، شایسته توجه بیشتر را اند.
رئیس جمهور جو بایدن هنگام خروج نیروها پیشبینی کرده بود که بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ شهروند امریکا در افغانستان باقی خواهند ماند که به گفته او تعدادی از آنها نمیخواهند افغانستان را ترک کنند.
اما والستریت ژورنال در این مقاله به نقل از گزارش هفتهٔ گذشته وزارت خارجه امریکا نوشته، میگوید که از سی و یکم ماه آگست تاکنون آنها ۴۷۹ شهروند امریکا و ۴۵۰ تن دارندگان اقامه دایمی (گرین کارت) را از افغانستان بیرون کرده و با اعضای خانوادههایشان در ایالات متحده اسکان داده اند.
وزارت خارجه امریکا همچنان میگوید که در حال حاضر با حداقل ده نفر در تماس اند که میخواهند و آماده اند، افغانستان را ترک کنند.
اما روزنامه در این ارتباط به نقل از منابع میگوید که وزارت خارجه امریکا تا پایان ماه نوامبر از محل مخفی ۱۲۶ تن امریکایی معلومات داشت که پنج تن آنها اسناد سفر را آماده داشتند.
روزنامه والستریت ژورنال در پایان مقاله میپرسد، در شرایط کنونی حاکمیت طالبان که وضعیت افغانستان رو به خرابی بوده، اقتصاد به رکود روبهرو است و فقر بیشتر شده میرود، آیا این مردم باز هم در افغانستان باقی میماند؟
واشنگتن پُست روزنامه دیگر امریکایی مقالهٔ تحلیلی را در باره تلاشها در ایالات متحده به هدف تشویق امریکا برای رهایی داراییهای مالی منجمد شدهٔ افغانستان منتشر کرده است.
در ادامه مقاله میخوانیم که ادارهٔ رئیس جمهور جو بایدن زیر فشار فزاینده اعضای کانگرس، نهادهای کمک رسانی و مقامهای پیشین قرار دارد که روند فرستادن کمکهای بشری و پول نقد به افغانستان را به ارزش میلیاردها دالر دوباره آغاز کند.
روزنامه واشنگتن پست مینویسد، بحران بشری در افغانستان به سرعت رو به افزایش است.
روزنامه به نقل از سخنان سه قوماندان نظامی پیشین و چهار سفیر سابق ایالات متحده در کابل و دیگر مقامهای امریکا مینویسد که از اداره جو بایدن خواهان فراهم آوری سهولتها در پالیسی برای رهایی داراییهای منجمد شدهٔ افغانستان شده اند.
این گروه اعلامیهای را در این باره در شورای اتلانتیک منتشر کرده گفته که اکنون زمان آن فرا رسیده که اداره بایدن باید اجراأت این اقدام را کند.
روزنامه واشنگتن پست در این باره از آمار سازمان ملل متحد و دیگر ادارات بینالمللی یاد کرده، نوشته که تنها پنج درصد افغانان مواد خوارکی کافی دارند.
در حالیکه بر اساس پیشبینی ها ۹۷ درصد افغانان در یک و نیم سال آینده در خط مقدم فقر و ناداری زندگی خواهند کرد.