شورای امنیت قطعنامه تسهیل کمکهای بشری با افغانستان را تصویب کرد.
شورای امنیت ملل متحد یک قطعنامه برای تسهیل کمکهای بشردوستانه با افغانستان تصویب کرد.
این قطعنامه درحالی تصویب می شود که افغانستان درآستانۀ یک بحران بشری قرار دارد.
این قطعنامه که روز چهارشنبه به اجماع آرا تصویب شد، به انتقالات پول، دیگر منابع اقتصادی، فرستادن اقلام وارائه خدمات لازم جهت کمک به موقع با افغانستان اجازه میدهد.
آژانس خبررسانی فرانسه گزارش میدهد که ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان، با استقبال ازاین قطعنامۀ شورای امنیت گفته که این تصمیم با افغانستان کمک خواهد کرد.
بارنیت روبین کارشناس امور افغانستان وجنوب آسیا که زمانی مشاور نمایندۀ خاص امریکا برای افغانستان وپاکستان هم بود به این باور است که کمکها زمانی موثر خواهند بود که درکابل یک حکومتی وجود داشته باشد که با جهانیان درارتباط باشد.
آقای روبین در بحث شب گذشتۀ کارشناسان در تویتر افزود که اقتصاد افغانستان با فروپاشی روبرو است.
او افزود: "همۀ سیستم اقتصادی، سیستم بانکی که در وضعیت نازکی قرار داد و درست کارنمی کند، درحال سقوط است. ارائه خدمات ملکی با سقوط مواجه است، و شما تا زمانیکه با حکومت در تعامل نباشید، امور تعلیم، خدمات صحی و دیگر تاسیسات عامه را درست فعال کرده نمیتوانید چون حکومت این چیزها را ارائه میکند، شما نمی توانید که خدمات صحی آموزش و دیگر خدمات را از طریق موسسات غیردولتی ارائه کنید."
از استیلای طالبان به قدرت بیش از چهارماه میگذرد، ولی حکومت آنها هنوز ازسوی هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده است.
جامعه جهانی ازطالبان می خواهد که یک حکومت وسیع بنیاد تشکیل دهند و حقوق اساسی همه افغانها را رعایت کنند.
برخی از کشورها کمکهای خود با افغانستان را متوقف و سرمایههای بانک مرکزی این کشور در خارج را منجمد کرده اند.
قطعنامه ملل متحد میگوید که تسهیل کمکهای بشری برای رفع نیازمندیهای اساسی مردم درافغانستان صورت میگیرد و تحریمهای را نقض نمیکند که به برخی از نهادهای مربوط به طالبان وضع شده است.
سروی هفتۀ گذشته برنامه غذایی جهان نشان میدهد که ۹۸ فیصد مردم درافغانستان غذای کافی ندارند واز جملۀ هر ده خانواده هفت آنها غذای خود را به قرض می خرند که درنتیجه فقیرتر میشوند.
بهای مواد خوراکی وسوخت ودیگر اشیای ضروری بلند رفته که بسیاری مردم توان خرید آنرا ندارند.
با کاهش قیمت افغانی دربرابر پول خارجی مردم بیشتر زیرفشار قرار گرفته اند.
بانک جهانی در اوایل ماه جاری گفت که کشورهای کمک دهنده موافقه کرده اند که ۲۸۰ ملیون دالری که برای افغانستان تخصیص داده شده بود وبعد از استیلای طالبان به قدرت منجمد شد برای جلوگیری از بحران بشری درافغانستان به دو موسسۀ کمک رسان داده شود.
جاپان نیز در هفته جاری متعهد کمک صد میلیون دالر با افغانستان شد ولی گفت که این پول دراختیار طالبان قرار داده نخواهد شد بلکه از طریق سازمان های بینالمللی امدادرسان مصرف خواهد شد.