شکایت شهروندان کابل از کمبود برق و پرچاوی‌های نامنظم آن در این شهر

یک پایه شرکت برق برشنا

با آنکه شرکت برشنا می‌گوید، تلاش می‌کند که برق را در شهر کابل به گونۀ عادلانه توزیع کند، اما شهروندان کابل از کمبود برق و پرچاوی‌های نامنظم شکایت دارند.

کمبود برق در شهر کابل و پرچاوی ‌های دوامدار از مشکلاتی‌ اند که مردم را به شکایت واداشته است.

لیلا امید، باشندۀ ناحیۀ نهم شهر کابل از نبود برق و پرچاوی‌های نامنظم شکایت دارد.

او به رادیو آزادی گفت: "مشکل اینجاست که برق‌ وقت منظم ندارد تمام سیستم‌ها نامنظم شده است. با وجودی که برق منظم نیست، ولی بل صرفیه برق بسیار زیاد میاید. همچنان در وقتش خوانده نمی‌شود ما چند روز پیش ۴۰۰۰ افغانی بل صرفیه برق را تحویل کردیم با آنکه برق نبود و ما از برق استفاده هم نکرده بودیم."

آرشیف، یک بل مصرف میتر برق

از سویی هم مسئولان شرکت برشنا چندی پیش گفته بودند که با فرا رسیدن فصل زمستان مجبور اند فهرست منظم پرچاوی‌های برق را تهیه کنند.

آنها وعده داده بودند که فهرستی برای توزيع منظم برق در شهر کابل تهيه شده و به زودی منتشر خواهد شد.

اما احمد، یکی از شهروندان کابل به رادیو آزادی گفت که تا هنوز این فهرست در اختیار مردم قرار نگرفته و مردم نمی‌دانند که کدام ساعات برق خواهند داشت: "هیچ مطمین نیستیم که امشب برق میاید یا نه، این طور شب‌ها شده که پنج دقیقه آمده و پس رفته. وقتی میاید که همه در خواب می باشیم و قبل از آذان صبح دوباره قطع می‌شود. ریاست برشنا وعده کرده که فهرست پرچاوی‌ها را برای مردم می‌دهیم، اما تا هنوز تهیه نشده است."

باشنده دیگر کابل که احمدی تلخص می‌کند می‌گوید که پرچاوی‌های برق هم برای مردم و هم برای کارخانه‌ها مشکل‌زا است: "نبود برق در کابل مشکلاتی را برای مردم به وجود آورده است. کارخانه‌هایی هستند که بدون برق نمی‌توانند کارشان را به پیش برند. نه تنها برای کارخانه‌ها بلکه برای مردم هم مشکلاتی را ایجاد کرده که آنها از گاز و تیل استفاده نمی‌کنند و ضرورت به برق دارند اگر در این زمینه توجه شود خوب است."

با اینحال مسئولان شرکت برشنا می‌گویند که در برخی مناطق به دلیل اضافه بار یا مصرف بالا، هر چند نوبت برق‌شان باشد، جریان برق قطع می‌شود.

حکمت‌الله میوندی، سخنگوی این شرکت به رادیو آزادی گفت که یک گروه به منظور بررسی مشکلات مناطقی که اضافه بار یا مصرف بالا دارند تعیین شده تا این مشکل حل شود و پرچاوی‌های برق هم منظم شود.

او می‌گوید: "از تمام هموطنان بخصوص کسانیکه برای گرم کردن خانه‌های شان از برق استفاده می‌کنند، خواهش و توقع ما این است که لطفاً برق را تنها برای روشنی و به دست آوردن آب آشامیدنی استفاده نمایند نه برای گرم کردن دفاتر و خانه‌های شان تا ما بتوانیم ساحاتی را که هنوز هم از روشنی برق محروم اند برق برسانیم."

به گفته مسئولان شرکت برشنا، شهر کابل در حال حاضر به ۷۰۰ میگاوات برق نياز دارد اما توليد آنان ۳۸۰ میگاوات است که به همین دلیل پرچاوی بیشتر شده است.

نگرانی‌ها در باره پرچاوی برق در کابل در حالی افزایش یافته که براساس گزارش‌ها، شرکت برشنا سه هفته قبل به شرکت‌ها و افرادی که از این شرکت بدهکار اند یک ماه فرصت داد تا پول‌های‌شان را پرداخت کنند، در غیر آن برق‌شان قطع شده و جایداد‌شان مصادره خواهد شد.