قرار است گفتگوها با ایران روی احیای موافقتنامۀ هسته ای سال ۲۰۱۵ موسوم به برجام امروز در ویانا دوباره آغاز شود.
انریکه مورا رئیس هیئت مذاکره کنندۀ اتحادیه اروپا هفتۀ گذشته تاریخ از سرگیری این گفتگوها را اعلام کرده بود.
او گفته بود که مهم است در هشت و مین دَور گفتگوها روی مسائل کلیدی و گام به جلو بحث گردد و از نزدیک با ایالات متحده کار شود.
این گفتگوها از ماه نومبر به این طرف پیشرفت اندک داشته است.
دیپلوماتان چین، بریتانیا، فرانسه، جرمنی و روسیه در گفتگوها به صورت مستقیم اشتراک کرده اند، اما ایالات متحده در آن به صورت غیرمستقیم شرکت کرده است.
تحریمها علیه ایران بر اساس موافقتنامۀ سال ۲۰۱۵ در بدل محدود شدن برنامۀ هسته ای اش دُور شده بودند، اما تحریمهای امریکا پس از آن بر ایران از سرگرفته شد که دونالد ترمپ رئیس جمهور پیشین ایالات متحده واشنگتن را در سال ۲۰۱۸ از این موافقتنامه بیرون کرد.
ایران در واکنش به اقدام امریکا به تدریج از توافق عدول کرد و بیشتر از حد مجاز در برجام به غنیسازی یورانیوم پرداخت.