جنگ امریکا در افغانستان از سوی یک کمیسیون ویژه ارزیابی می‌شود

آرشیف- شماری از نیروهای امریکایی در ولایت کندهار December 13, 2001

قصر سفید روز دوشنبه (۲۷ دسمبر) خبر داد که رئیس جمهور جو بایدن، بودجه دفاعی ۷۷۰ میلیارد دالری را که پیش از این از سوی هر دو مجلس کانگرس امریکا تصویب شده بود، امضا کرد.

مجلس نمایندگان و سنای امریکا، در اوایل ماه دسمبر، با اکثریت قاطع برای تصویب بودجه دفاعی رای مثبت دادند.

در سال‌های گذشته، در بودجه دفاعی امریکا، میلیاردها دالر برای جنگ افغانستان اختصاص داده می‌شد، اما اکنون برای ارزیابی جنگ افغانستان، یک کمیسیون ویژه تعیین شده.

ایالات متحده در پایان ماه اگست، به جنگ ۲۰ ساله‌اش در افغانستان پایان داد و تمامی نیروهای نظامی‌اش را از این کشور بیرون کرد.

کمیسیون ویژه ارزیابی جنگ افغانستان، متشکل از ۱۶ عضو است که شامل جمهوریخواهان و دموکرات‌ها می‌شود.

این کمیسیون در جریان یک سال، گزارش ابتدایی‌اش را و در سه سال گزارش نهایی‌اش را تکمیل خواهد کرد.

کمیسیون یک ارزیابی مکمل از جنگ افغانستان را که طویل‌ترین جنگ ایالات متحده در تاریخ بوده، ارائه می‌کند و در مورد عملیات‌های آینده، از تجربه‌ها و درس‌های استراتژیک و تکتیکی که از این جنگ آموخته شده، سفارش می‌دهد.

آرشیف- شماری از نیروهای امریکایی در ولایت هلمند

در این میان، کامالا هریس معاون رئیس جمهور ایالات متحده امریکا، از تصمیم کشورش برای خروج کامل نیروها از افغانستان دفاع کرده است.

او در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی سی بی‌اس که یکشنبه (۵ جدی) پخش شد، گفت که تصمیم برای خروج نیروها از سوی اداره گذشته امریکا صورت گرفته بود: "من از تصمیم رئیس جمهور برای بیرون کردن نیروها و پایان دادن به جنگ طویل کاملاً حمایت می‌کنم. فکر می‌کنم که خیلی مهم است به خاطر داشته باشیم که اداره گذشتۀ امریکا، با طالبان روی یک معامله مذاکره کرد اما حکومت افغانستان را در گفت‌وگوها دعوت نکرد. در مذاکرات و توافق تعهد شد که ما تمامی نیروها را در پایان ماه می از افغانستان بیرون می‌کنیم."

کامالا هریس معاون رئیس جمهور ایالات متحده امریکا

بر اساس توافقی که در ۲۹ فبروری سال ۲۰۲۰ میان امریکا و طالبان در دوحه پایتخت قطر امضا شد، تمامی نیروهای امریکایی باید تا اخیر ماه می افغانستان را ترک می‌کردند.

اما پس از آنکه جو بایدن در ۲۰ جنوری امسال کار را به عنوان رئیس جمهور امریکا آغاز کرد، دستور بازنگری توافق دوحه را داد اما در نهایت در ماه اگست این توافق را عملی کرد و در نتیجه تمامی نیروهای امریکایی از افغانستان بیرون شدند.

پس از این اقدام، جنگ نزدیک به ۲۰ ساله امریکا در افغانستان پایان یافت و با خروج نیروهای این کشور، طالبان بار دیگر در افغانستان حاکم شدند.