برسمیت شناختن مذهب جعفری در راس خواست‌های شورای علمای اهل تشیع از حکومت طالبان

آرشیف- شورای علمای شیعه افغانستان

جمعی از شیعیان افغانستان دیدگاه‌ها و مطالبات شان را در نشستی که به روز دوشنبه (۶ جدی) از سوی شورای علمای شیعۀ افغانستان در کابل برگزار شده بود، مطرح کردند.

به رسمیت شناختن مذهب اهل تشیع، ایجاد محاکم قضایی برای تطبیق احوال شخصیه اهل تشیع، ایجاد نظام اسلامی و همه‌شمول با شرکت پیروان همه مذاهب اسلامی و کمک‌رسانی به مردم نیازمند در مناطق مختلف بخشی از خواست های اساسی جامعۀ اهل تشیع افغانستان است.

سید حسین عالمی بلخی، رئیس دارالانشاء این شورا به روز سه‌شنبه (۷ جدی ۱۴۰۰) به رادیو آزادی گفت: "این مطالبات و دیدگاه ها از سوی همه شیعه های افغانستان در نشستی که از سوی شورای علمای شیعه برگزار شده بود مطرح شده است و در این نشست مسئولین همه احزاب، نهادهای فرهنگی و شوراهای موجود در کابل حضور داشتند در راس همه مسایل بحث رسمیت مذهب تشیع و قانون احوال شخصیه اهل تشیع مطرح است که ما باید برای تطبیق قانون احوال شخصیه اهل تشیع محاکم جعفری داشته باشیم."

آقای بلخی افزود که این مطالبات به معنای امتیازخواهی نیست، بلکه اهل تشیع افغانستان که نزدیک به ده میلیون نفوس کشور را تشکیل می‌دهند، بخاطر همکاری با حکومت طالبان می‌خواهند در حل مشکلات موجود در کشور سهم داشته باشند.

در اعلامیه‌ای در پیوند به نشست برخی از بزرگان اهل تشیع که شورای علمای اهل تشیع روز دوشنبه میزبان آن بوده، گفته شده است، انتظار دارند فرصت تبادل نظر میان مردم و مقامات بیشتر گردد و خواست‌های همه گروه‌های اجتماعی در نظر گرفته شود.

آنان تأکید کردند که در وضعیت فعلی و تا رسیدن به نظام اسلامی همه شمول مبتنی بر قانون اساسی، نمایندگان با صلاحیت جامعۀ شیعۀ افغانستان در تصامیم مهم کشوری شرکت داشته باشند.

در کنار این مسایل، جامعۀ اهل تشیع افغانستان خواهان تأمین صلح و ثبات دایمی، ایجاد وحدت ملی، تامین حقوق زنان در بخش‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، تعلیمی، تحصیلی و فرهنگی و ایجاد کمیسیون متشکل از نخبگان و نمایندگان اقوام مختلف و مذاهب اسلامی برای تدوین قانون اساسی نظام اسلامی در کشور شدند.

رادیو آزادی تلاش کرد تا نظر حکومت طالبان را در بارۀ این خواست‌های شورای علمای اهل تشیع افغانستان داشته باشد اما سخنگویان طالبان تا نشر این گزارش به پرسش‌های رادیو آزادی پاسخ ندادند.

اما پیش از این مقامام‌های حکومت طالبان از جمله ذبیح الله مجاهد، سخنگو و معین وزارت اطلاعات و فرهنگ حکومت طالبان و شیرمحمد عباس ستانکزی، معین وزارت خارجۀ طالبان در نشست‌هایی که از سوی برخی سیاسیون و مردم اهل تشیع در غرب کابل برگزار شده بود شرکت کرده اند.

آقای مجاهد در نشستی که چندی قبل از سوی جعفرمهدوی در غرب کابل برگزار شده بود، روی وحدت همه اقوام در افغانستان تأکید کرده و گفته بود که حکومت طالبان از اهل تشیع در افغانستان حمایت کرده و به شکوه و گله‌های شان رسیدگی می‌کند.

پیروان مذهب شیعه در افغانستان بخش آسیب پذیر در این کشور هستند که در حکومت‌های قبلی و پس از حاکمیت طالبان در افغانستان چندین بار مورد حملات مرگبار قرار گرفتند که مسئولیت بیشتر این حملات را گروه داعش به عهده گرفته است.