برخی باشنده‌های مکروریان‌ها: نه صندلی مانده می‌توانیم نه بخاری نمی‌دانیم چه کنیم

آرشیف- یکی از بلاک‌های رهایشی مکروریان‌ها در شهر کابل

ضیاالدین سرپرست یک خانوادۀ هشت نفری و یکی از باشندگان مکروریان‌ها در کابل است.

او می‌گوید، پیشۀ نجاری دارد و در حال حاضر کار و بارش کمرنگ شده و با مشکلات اقتصادی زیادی روبه‌رو است.

ضیاالدین می‌گوید، امسال برای شان گفته شده که اگر می‌خواهند از مرکز گرمی استفاده کنند باید تا پایان فصل زمستان مبلغ ۴۵ هزار افغانی پرداخت کنند. مبلغی که به گفته او توان پرداختش را ندارد: "من در مکروریان زندگی می‌کنم. امسال برای ما گفته شده است که اگر می‌خواهید از مرکز گرمی استفاده کنید باید تا پایان زمستان مبلغ ۴۵۰۰۰ افغانی پرداخت کنید اما اقتصاد من خوب نیست در این صورت ما نمی‌توانیم این پول را پرداخت کنیم."

صمیم دیگر باشنده مکروریان در کنار شکایت از بلند بودن هزینۀ استفاده از مرکز گرمی از مشکلات دیگر بلاک‌های مکروریان‌ها شکایت دارد: ​"ما امسال نمی‌دانیم چه کنیم از یک طرف مرکز گرمی‌ها فعال نشده و از سوی دیگر در مکروریان نه صندلی استفاده می‌توانیم و نه بخاری مانده می‌توانیم. بخاطریکه امکانش نیست."

آنان می‌گویند که در گذشته مرکز گرمی مکروریان‌ها در ۱۵ ماه قوس فعال می‌شد، اما امسال که ماه جدی هم در حال سپری شدن است، از فعال شدن مرکز گرمی‌ها خبری نیست.

مسئولان ریاست حفظ و مراقبت مکروریان‌ها هم می‌پذیرند که تا حال سیستم مرکز گرمی فعال نشده است.

غلام عمر عبدالله، رئیس حفظ و مراقبت مکروریان‌ها به رادیو آزادی گفت که به دلیل عدم پرداخت هزینۀ تعیین شده از سوی باشندگان بلاک‌های، سیستم مرکز گرمی تا به حال فعال نشده است: ​"ما به باشندگان مکروریان‌ها قبلاً ابلاغ کردیم که امسال قیمت مواد سوخت افزایش یافته است و برای فعال سازی مرکز گرمی‌ها باید هر خانواده مبلغ ۶۰۰۰۰ افغانی پرداخت کند اما مردم گفتند توان پرداخت آن را ندارند و ما هم تا حال نتوانستیم آنرا فعال کنیم."

آقای عبدالله گفت که با برخی منابع در تماس هستند تا بتوانند امکاناتی را فراهم کنند و با هزینۀ کمتر مرکز گرمی مکروریان‌ها را فعال سازند.

ریاست حفظ و مراقبت مکروریان‌ها از سوی دیگر می‌گوید در تلاش است تا به کمک روسیه سیستم‌های مرکز گرمی، آبرسانی و کانالیزاسیون مکروریان‌ها را بازسازی و یک تصفیه خانه نیز ایجاد کند.

رئیس حفظ و مراقبت مکروریان‌ها گفت که در این مورد به روز یکشنبه در نشستی با نمایندۀ سفارت روسیه در کابل گفت‌وگو کرده تا یک تیم فنی روسیه به کابل بیاید و در راستای حل مشکلات بلاک‌های مکروریان‌ها که ساخت این کشور است، اقدام کند.

به اساس معلومات ریاست حفظ و مراقبت مکروریان‌ها، در مجموع بیش از ۱۲۰۰۰ باب آپارتمان در بلاک‌های مکروریان‌های کهنه، دوم، سوم و چهارم وجود دارد.