- گاردین
روزنامهٔ گاردین در تازهترین شماره خود مقالهٔ را در بارهٔ افغانستان با این پرسش منتشر کردهاست.
«چگونه میتوان جهان در نخستین هفتههای سال ۲۰۲۲ میلادی کودکان افغان را بگذارد که از گرسنهگی بمیرند؟»
گاردین در این مقاله مینویسد، سازمان ملل متحد از چند ماه به اینسو، در دیدار با بیش از ۱۰ قوماندان نیروهای نظامی پیشین، سفیران و کمک کنندهگان بشری گفته، نگذارید که افغانها از فقر و کمبود مواد غذایی بمیرند.
روزنامه گاردین در ادامه از سخنان روز سه شنبه مارتین گریفِتس و فیلیپو گراندی رؤسای ادارات سازمان ملل متحد در امور هماهنگی کمکهای بشری نقل کرده است.
آنها یکبار دیگر از جهان تقاضا کردند که به افغانستان بهطور عاجل مواد خوراکی کمک کند.
روزنامه مینویسد، این دو مقام سازمان ملل متحد از سال ۱۹۴۵ میلادی از بدو تأسیس این سازمان تا کنون این مقدار کمک بشری برای کشوری در جهان مطالبه نکرده بودند که در این هفته برای افغانستان تقاضا کردهاند.
آنها برای ۲۳ میلیون شهروند نیازمند افغان ۴،۵ میلیارد دالر کمک خواسته اند.
- دیدبان حقوق بشر
همزمان، دیدبان حقوق بشر در مقالهٔ که در صفحه انترنتی این سازمان منتشر گردیده مینویسد که وضعیت حقوق بشری در افغانستان پس از حاکمیت طالبان به یک فاجعه روبهرو است.
در ادامه مقاله میخوانیم، زمانیکه طالبان در ۱۵ م ماه آگست قدرت را در کابل بدست گرفتند، مانع پیشرفت در بخش حقوق زنان و آزادی بیان شده که از سال ۲۰۰۱ میلادی به اینسو، از دستآورد های مهم به حساب میرفت.
سازمان دیدبان حقوق بشر این گزارش سالانه خود را در ۷۵۲ صفحه منتشر کرده که در آن به وضعیت بشری نزدیک به ۱۰۰ کشور جهان، نگاهی انداخته است.
پتریشیا گاسمن مسئول بخش آسیایی سازمان دیدبان حقوق بشر در این گزارش گفته که افغانها میان فشار طالبان و فقر گیر مانده اند.
- بلومبرگ دات کام
نشریه بلومبرگ دات کام که مسایل اقتصادی را ارزیابی میکند، در مقالهی مینویسد که وضعیت اقتصادی افغانستان پیش از حاکمیت طالبان هم خوب نبود.
در آن زمان اقتصاد افغانستان بیشتر متکی به کمکهای خارجی بود.
اما بهگفته نشریه بلومبرگ دات کام زمانیکه طالبان قدرت را بدست گرفتند، وضعیت از این هم بدتر شد، انفلاسیون افزایش یافت و همچنان عواید ناخالص داخلی خیلی کم شد.