ستره محکمه امریکا با رد درخواست رئیس جمهور جو بایدن برای تطبیق اجباری واکسین ضد 'کووید-۱۹' گفته که چنین اقدام، بالای زندهگی دهها میلیون شهروند امریکا تأثیر میگذارد.
قرار بود که واکسین ضد ویروس کرونا، بر اساس این تصمیم بایدن، بر شرکتهای که بیشتر از ۱۰۰ کارمند دارند، اجباری شود.
به این ترتیب این شرکتها باید تنها آزمایش را به هدف موجودیت ویروس کرونا بر کارمندانشان انجام دهند.
اقدام اداره جو بایدن به منظور کنترول کردن همهگیری ویروس کرونا درخواست شده بود.
وزارت کار امریکا میگوید که تطبیق اجباری واکسین در ماه اکتوبر، در چندین ایالت باعث شد تا شرکتها و افراد زیادی، برای متوقف کردن آن درخواست کنند.
بر اساس آمار اداره مصونیت کاری و صحت امریکا، این اقدام بر حدود ۸۴ میلیون کارمند سکتور خصوصی ایالات متحده تطبیق میشد.
اقدام برای تطبیق واکسین اجباری، حامیان زیادی هم در امریکا دارد، زیرا آنها میگویند که صحت کارمندان و مشتریان باید در اولویت قرار داشته باشد.
جو بایدن رئیس جمهور امریکا از اینکه ستره محکمه درخواست او برای تطبیق واکسین اجباری را نپذیرفته، ابراز تأسف کرده و گفته است که این اقدام باید بر اساس علم و قانون پذیرفته میشد.
تصمیم سترۀ محکمه ایالات متحده پس از آن صورت میگیرد که همهگیری نوع اومیکرون ویروس کرونا در این کشور افزایش یافته است.
همزمان، اداره جو بایدن دستور داده تا کارمندان صحی اردوی امریکا، در ۶ ایالت به کمک برای مردم ادامه دهند و ماسک را به صورت مجانی توزیع کنند. همچنان اداره بایدن برای خرید یک میلیارد وسیلۀ آزمایش ویروس کرونا دستور دادهاست.
در سایر کشور های جهان، اسپانیا گفته که با افزایش همهگیری ویروس کرونا، تطبیق دوز تقویتی واکسین افراد بالاتر از ۱۸ سال را آغاز کردهاست.
جرمنی هم دیروز (۱۳ جنوری) بیش از ۸۱ هزار واقعه مثبت ویروس کرونا را ثبت کرد. اکنون برای نوجوانان میان ۱۲ تا ۱۷ سال در جرمنی اجازه داده شده تا دوز تقویتی واکسین بگیرند.
بریتانیا و فرانسه برخی قوانین مسافرت را کاهش داده و گفته اند که اکنون برای سفر میان دو کشور، آزمایش منفی کافی است.
در هند، مقامهای صحی و متخصصان هشدار داده اند که همهگیری ویروس کرونا با شیوع نوع اومیکرون، هفته آینده به نقطه اوج خواهد رسید. از ماه می به اینسو، بالاترین آمار مبتلایان در هند، دیروز ثبت شد.
در این میان سازمان صحی جهان میگوید که افزایش همهگیری ویروس کرونا در شرق مدیترانه "تکان دهنده" است. اکثریت از کشور های عربی شامل این حوزه میشوند.
یک مقام سازمان صحی جهان هشدار داده که تطبیق کم واکسین در حوزه شرق مدیترانه، باعث افزایش نگرانیها شدهاست.