طالبان میگویند، آنها در سراسر افغانستان حاکم اند، در هیچ جایی به ناامنی اجازه داده نمیشود و اگر کسی در مقابل نظامشان ایستادگی کند و یا با دشمنشان یک دست شود، از بین برده خواهد شد.
ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان این سخنان را در واکنش به ناآرامیهای اخیر در ولایت فاریب و اظهارات مقامهای حکومت پیشین مبنی بر گسترش آن به ولایتهای دیگر مطرح کرده است: "ما در تمامی ساحات تسلط کامل داریم، در هیچ جایی به ناامنی اجازه نمیدهیم، نیروهای ما در همه ولایات به گونهٔ منظم و قوی هستند، اگر هرکسی بخواهد از وضعیت سوء استفاده کند، با دشمن هم دست شود، یا بر ضد نظام ایستادگی کند، مجاهدین در برابر آنها واکنش قطعی دارند و در وقت کم از بین برده خواهند شد."
آقای مجاهد میگوید، بازداشتی که در ولایت فاریاب صورت گرفته است در پیوند به قضیهٔ اختطاف یک کودک به نام عبدالروف بوده که تحت بررسی قرار دارد.
به گفته او، اعتراض هم از سوی طرفداران افراد بازداشت شده انجام شده که وضعیت در حال حاضر تحت کنترل است.
باشندگان فاریاب به روزپنجشنبه در شهر میمنه به دلیل بازداشت مخدوم عالم، رئیس سابق کمیسیون نظامی طالبان در فاریاب و یکی از فرماندهان نامدار ازبیکتبار آنان دست به تظاهرات زدند که گفته میشود در درگیریها میان معترضان و افراد طالبان دو نفر نیز کشته شده اند، اما این موضوع رسما تایید نشده است.
معترضان خواستار رهایی مخدوم عالم بودند که پس از آن احمدالله وثیق، معاون سخنگوی طالبان در یک پیام نوشتاری از طریق وتسپ به رادیو آزادی گفته بود که مخدوم عالم از بند رها شده است.
اما انصار الحق، یکی از دوستان نزدیک مخدوم عالم به رادیو آزادی گفته بود که او آزاد نشده است.
پس از این رویداد امرالله صالح، معاون رئیس جمهور مخلوع افغانستان در صفحۀ فسبوکش نوشته بود که قیام مردم ولایت فاریاب یک دریچهٔ امید رهایی مردم افغانستان از دست طالبان است.
آقای صالح همچنان گفته است، در ولسوالیهای آبکمری و قادس ولایت بادغیس نیز مردم در برابر طالبان برخواسته اند و آنها را از ساحه رانده اند.
اما آقای مجاهد این را تنها شایعه میداند.
در کنار این رحمت الله نبیل رئیس سابق امنیت ملی در توییترش گفته است، با درنظرداشت رفتار و اعمال طالبان خیزشها در برابر آنها به زودی به ۱۰ و ۱۲ ولایت گسترش خواهد یافت.
در عین حال شکریه بارکزی، آگاه سیاسی و رئیس پیشین کمیسیون دفاعی ولسی جرگۀ نظام پیشین نیز میگوید، اگر طالبان در سیاست و رویکردشان تغییر نیاورند، گسترش و ادامهٔ حاکمیتشان دشوار خواهد بود: "با در نظرداشت وضعیت امنیتی، اقتصادی و سیاسی فعلی، من گفته میتوانم که اگر طالبان به رفتار فعلیشان ادامه دهند پس طبیعی است که آنها و رویکرد آنها با واکنشهای مردم افغانستان همراه خواهد بود."
بانو بارکزی میگوید، همچنین اتهاماتی علیهٔ حکومت طالبان بر سر تقسیم قدرت سیاسی نیز وجود دارد که این گروه موضوع قومیت و مذهب را در تقسیم قدرت در نظر نگرفته است، ادعاهایی که طالبان قبلاً آنرا رد کرده.
امیرخان متقی، سرپرست وزیر خارجهٔ حکومت طالبان هفتۀ گذشته با احمد مسعود و محمد اسماعیل اعضای جبههٔ مقاومت در ایران نیز دیدار و گفتوگو کرده است. اما منابع از جبههٔ مقاومت ملی به رسانهها گفته اند که در این دیدار احمد مسعود، رهبر جبهۀ مقاومت ملی حضور نداشته و گفتوگوهای انجام شده بر سر چگونگی نظام و دیگر موضوعات مهم که خواست جهانیان نیز است بینتیجه بوده است.
امروز حاکمیت طالبان بر افغانستان ۵ ماهه شد، حاکمیتی که تا به حال هیچ کشوری آنرا به رسمیت نشناخته است.