- واشنگتن پست
روزنامۀ واشنگتن پست در شمارۀ اخیر خود مینویسد که افغانستان به شدت به کمک نیاز دارد و یکی از تکنوکراتهای حکومت سابق این کشور اکنون فرد کلیدی در تلاشهای طالبان برای جلب کمکها محسوب میشود.
به نوشتۀ واشنگتن پست، نذیر کبیری ۲۰ سال پیش سند ماستری اقتصاد را با استفاده از یک بورس فولبرایت در ایالت کنتاکی امریکا گرفت. او بعداً یک مرکز تحقیقی را تأسیس کرد که تفکر انتقادی و مشارکت مردم عام را در مسائل ملی ترویج میکرد.
نذیر کبیری در بیش از یک دهه گذشته، یک مقام ارشد مالی در حکومت تحت رهبری اشرف غنی رئیس جمهور مخلوع بود.
واشنگتن پست مینویسد، با به قدرت رسیدن طالبان در ماه اگست، آمر کبیری بهطور ناگهانی از سمت وزیر مالیه استعفا داد و از افغانستان گریخت. بسیاری از دوستان کبیری در حکومت و نخبگان تحصیل کرده شهری نیز همین کار را کردند و در آخرین لحظات محافظان امنیتی کبیری التماس کردند که او هم برود، اما کبیری تصمیم گرفت که در افغانستان بماند.
به نوشتۀ روزنامه، چهارشنبه گذشته، مقامات دهها ادارۀ بینالمللی دور یک میز کنفرانس بزرگ در وزارت مالیه در کابل در برابر مقامات افغان نشستند و نذیر کبیری نیز در ردیف مقامات طالبان نشسته بود.
واشنگتن پست مینویسد، اما حتی برای یک رژیم مذهبیکه به شدت از لحاظ مسلکی ضعیف است، نقش کلیدی کبیری صرف به دلیل تخصص او نیست. او که به نوشته روزنامه مربوط به قوم تاجک است، در زمرۀ تعداد انگشت شماری از مقامات فعلی محسوب میشود که نه عضویت گروه مذهبی طالبان را دارند و نه هم مربوط به گروه قومی پشتونها هستند.
- گاردین
روزنامۀ گاردین چاپ بریتانیا با اشاره به سرنوشت دهها محافظ افغان سفارت این کشور در کابل که بهگفتۀ آنها "فراموش" شدهاند مینویسد، ادارۀ امور خارجی، کامنولت-یا کشور های مشترکالمنافع و توسعۀ بریتانیا واضحاً تعهد کرده بود که همۀ محافظان گارداورلد (GardaWorld) سفارت بریتانیا در کابل را از افغانستان خارج میکند و به آنها اجازۀ داخل شدن به قلمرو بریتانیا را خواهد داد، اما به نوشته گاردین این کار تا هنوز نشدهاست.
گاردین از قول یک محافظ سفارت بریتانیا در کابل که به اسم مستعار "عبدالله" نام گرفته مینویسد که او و ۱۸۰ همکار دیگرش امیدوار بودند که از افغانستان تخلیه خواهند شد، اما پروسه تخلیه با انفجار بمب در میدان هوایی بینالمللی کابل به هم خورد.
محافظان افغان سفارت بریتانیا در کابل به روزنامۀ گاردین گفته اند که آنها در شرایط بسیار دشوار اقتصادی و امنیتی بسر میبرند.
گاردین از قول "عبدالله" مینویسد که همۀ محافظان سفارت فرانسه تخلیه شدهاند، حکومتهای جرمنی و استرالیا در حال تخلیه کارمندان افغان سفارتهایشان هستند. عبدالله به گاردین گفته که حکومت کانادا حتی کارمندان بخش تنظیف و نجارهای را که به آنها کار کرده بودند از افغانستان بیرون کردهاست.
"عبدالله" میگوید، اما سفارت بریتانیا که یکی از بزرگترین سفارتها در کابل بود، آنها را ترک کرده و تعجب میکنند که چرا فراموش شدهاند؟
به نوشتۀ گاردین، یک سخنگوی حکومت بریتانیا گفته که حکومت این کشور در مورد اسکان مجدد کارمندان بریتش کانسل در کابل و کارمندان گارداورلد (GardaWorld) که در معرض خطر قرار دارند، به تعهداتش عمل خواهد کرد.