وزیر خارجه امریکا روی ادامه کمکهای فوری بشری به مردم افغانستان تاکید کرده است.
بر اساس خبرنامه وزارت خارجه امریکا، انتونی بلینکن دیروز (۲۸ جدی) در یک کنفرانس ویدیویی با مارتین گریفتس معاون سرمنشی سازمان ملل متحد در امور کمکهای بشری و پیتر موریر رئیس کمیته بینالمللی صلیب سرخ، خواسته تا روند کمک رسانی به افغانهای آسیب پذیر، سریعتر شود.
بلینکن با یاد آوری از کمک بیش از ۳۰۸ میلیون دالری امریکا برای نیازمندان در افغانستان گفته که این کمکها از سوی موسسات بینالمللی برای فراهم کردن مهمترین نیازمندیها مصرف خواهد شد.
وزیر خارجه امریکا همچنان با معاون سرمنشی سازمان ملل متحد و رئیس کمیته بینالمللی صلیب سرخ در مورد محافظت و حمایت از ادارههای کمکرسانی در افغانستان گفتگو کرده.
بلینکن، گریفیتس و موریر هر سه گفته اند که وضعیت در حال حاضر در افغانستان با مشکلات زیادی به همراه است. آنها تاکید کرده اند که باید اطمینان حاصل شود که کمکها به مردم نیازمند در افغانستان میرسد.
سازمان ملل متحد هفته گذشته گفت که برای کمک با نیازمندان افغان در سال ۲۰۲۲ به ۵ میلیارد دالر نیاز دارد.
حدود ۴.۴ میلیارد دالر برای کمکها در داخل افغانستان و بیش از ۶۰۰ میلیون دالر دیگر برای نیازمندان افغان در پنج کشور همسایه درخواست شده.
همزمان با این، حکومت چین گفته که جامعه جهانی باید به کمکها با نیازمندان در افغانستان ادامه دهد.
ژاو لیژیان سخنگوی وزارت خارجه چین روز سهشنبه به خبرنگاران گفت که همزمان با این از حکومت طالبان نیز میخواهد تا به انتظارهای جامعه جهانی پاسخ مثبت و موثر بدهد: "ما ملاحظه کردیم که از زمان تاسیس، حکومت موقت افغانستان به صورت فعال، در سطح بینالمللی با شماری از کشورها وارد گفتگو شده و با آنها تماس برقرار کرده است. به باور ما، جامعه جهانی باید به حمایت از مردم افغانستان برای پیشرفت و ثبات دایمی ادامه دهد و به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی افغانستان احترام گذاشته شود."
اضافه از پنج ماه شد که طالبان قدرت را در افغانستان در دست گرفتند اما تا اکنون هیچ کشوری حکومت آنها را به رسمیت نشناخته است.
در این مدت، افغانستان با بحران اقتصادی و بشری هم روبرو شده که به نگرانیها در داخل و خارج اینکشور افزوده است.
ایزابل موسارد کارلتون رئیس اداره هماهنگی کمکهای بشری سازمان ملل متحد، دیروز سهشنبه در تویتی گفت، نیمی از کسانی که در نتیجه بحران در افغانستان آسیب پذیر شده اند، زنان و دختران استند.
به گفته او، برای کارمندان زن در نهادهای مددرسانی خیلی مهم است تا کمکهای اساسی را برای بانوان افغان توزیع کنند.
سازمان ملل متحد شمار نیازمندان در افغانستان را نزدیک به ۲۵ میلیون تن میداند و میگوید که این آمار بیش از نیمی از جمعیت افغانستان را در بر میگیرد.