دعوت ناروی از مقامات حکومت طالبان برای اشتراک در نشست دو روزه در شهر اوسلو توجه شماری از روزنامهها را به خود جلب کرده.
گزارش شده است که هیئت حکومت طالبان به روز یکشنبه افزون بر دیدار با مقامات ناروی با نمایندگان جامعۀ مدنی افغانستان نیز گفتوگو خواهد کرد.
وزارت خارجه ناروی به روز جمعه در بیانیهای گفت که هیئت طالبان تا سهشنبه در اوسلو خواهد بود و میان هیئت و مقامات متحدان ناروی کمکها به افغانستان و موضوع حقوق بشر نیز مورد بحث قرار خواهد گرفت.
روزنامههای گاردین و استریتس تایمز نوشته اند که وزارت خارجۀ ناروی نگفته است که هیئت طالبان در ناروی با مقامات کدام کشورهای دیگر ملاقات خواهند کرد، اما به نوشتۀ روزنامۀ «وی جی» چاپ ناروی، نمایندگان آمریکا، بریتانیا، جرمنی، فرانسه، ایتالیا و اتحادیۀ اروپا با طالبان خواهند دید.
در خبرنامۀ وزارت خارجۀ ناروی آمده است که رهبران زن نیز در مذاکرات با طالبان حضور خواهند داشت.
استریتس تایمز به نقل از آنکن هویتفلد، وزیر خارجۀ ناروی نوشته است که به خاطر وضعیت وخیم در افغانستان شدیداً نگران استند، جایی که به گفتۀ او، میلیونها انسان با بحران بشری رو به رو استند.
در ادامه به نقل از خانم هویتفلد آمده است که برای کمک رساندن به مردم افغانستان مهم است که جامعۀ جهانی و افغانها از بخشهای مختلف جامعه در دیالوگ با طالبان سهم گیرند.
ناروی در بیست سال گذشته به ارزش صدها میلیون دالر با افغانستان کمک کرده.
جامعۀ جهانی رفتار طالبان با دختران و زنان را ناپذیرفتنی میداند.
روزنامۀ گاردین به نقل از هویتفلد نوشته است که در مورد انتظاراتشان از طالبان مشخصاً آموزش دختران و حقوق بشر از جمله حق مشارکت زنان در اجتماع، به گونۀ آشکار حرف خواهند زد.
در ادامه آمده که وزیر خارجۀ ناروی گفته است که ملاقات در اوسلو به معنی مشروعیت بخشیدن به طالبان یا به رسمیت شناختن حکومتشان نیست.
روزنامۀ کانبرا تایمز چاپ استرالیا مینویسد که حکومت این کشور باید تمامی هزینۀ حضورش در افغانستان را برملا کند و افغانان بیشتر بیجا شده به اثر جنگ را بپذیرد.
این در حالی است که یک کمیتۀ پارلمان استرالیا به روز جمعه گزارش ۲۷۲ صفحهای خود را در مورد حضور استرالیا در افغانستان پخش کرد.
در این گزارش آمده است که به بازنگری عمیق در مورد ماموریت افغانستان نیاز است.
روزنامه در ادامه مینویسد که در مورد روند انتقال افراد از افغانستان که در ماه آگست آغاز شد نیز باید به گونۀ مستقل بررسی انجام شود.
به نوشتۀ کانبرا تایمز، در جریان دو دهه ماموریت استرالیا در افغانستان ۴۱ سرباز آن کشور کشته شدند.
استرالیا یکی از نخستین کشور هایی بود که نیروهای جنگیاش را از افغانستان بیرون کرد.
بسیاری از نیروهای استرالیا در ولایت ارزگان مستقر بودند.