کشته شدن ۸ واکسیناتور؛ کمپاین تطبیق واکسین پولیو در کندز و تخار به تعلیق درآمد

آرشیف- تطبیق واکسین پولیو در ولایت کندهار. تصویر جنبه تزئینی دارد

هشت کارمند برنامۀ واکسیناسیون در حمله های مسلحانه روز پنج‌شنبه در شمال افغانستان کشته شدند.

سازمان ملل متحد این حمله ها را به شدت محکوم کرده و خواستار شناسایی و مجازات عاملان آن شده است.

بر اساس معلومات ملل متحد، یک عضو تیم واکسیناسیون پولیو در ولایت تخار و هفت تن دیگر در ولایت کندز در رویدادهای جداگانه روز پنج‌شنبه کشته شدند.

سازمان جهانی صحت نیز این حملات را محکوم کرده است.

داکتر احمد المنهاری رئیس دفتر منطقه‌ای شرق مدیترانۀ این سازمان در بیانیۀ گفته است که از کشته شدن ۸ کارمند برنامۀ واکسیناسیون به شمول چهار زن شوکه شده است.

در بیانیه گفته شده است که در نتیجه این حملات، کمپاین ملی تطبیق واکسین ضد پولیو یا فلج کودکان که در ۲۱ فبروری آغاز شده بود، در ولایت‌های کندز و تخار به حالت تعلیق درآمده است.

بر اساس بیانیه، تعلیق این کمپاین، هزاران کودک را در معرض یک بیماری که می‌تواند منجر به فلج دائمی شود قرار می‌دهد.

سازمان جهانی صحت هم از طالبان خواسته که عاملان این حملات را شناسایی کنند و آنها را به عدالت بکشانند.
مسئولیت این رویدادها را هنوز هیچ‌کسی نپذیرفته است.

مطیع‌الله روحانی رئیس اطلاعات و فرهنگ طالبان در کندز می‌گوید که دو تن در پیوند به حمله بر واکسیناتوران در این ولایت دستگیر شده اند.

او در بارۀ شمار قربانیان چنین معلومات داد: "دو نفر در منطقۀ سه درک کشته شده اند و دو تن دیگر در منطقۀ ابراهیم خیل و سه کارمند که زنان اند در ولسوالی امام صاحب کشته شدند."

از سوی دیگر حافظ عبیدالله عابدی سخنگوی قوماندانی امنیۀ طالبان در کندز گفت که عملیات را در زمینۀ ردیابی و دستگیری عاملان حمله به واکسیناتوران آغاز کرده اند.

ملل متحد گفته است که در سال‌های گذشته پیش از حاکمیت طالبان چندین بار حمله های مرگبار بر واکسیناتوران در افغانستان صورت گرفت. به گفتۀ این سازمان طالبان امسال وعده کردند که در پیشبرد کمپاین تطبیق واکسین ضد پولیو در کشور همکاری می‌کنند.

در گذشته گروه‌های تندرو در افغانستان و پاکستان اتهام وارد کرده بودند که از کمپاین‌های واکسین برای جاسوسی استفاده می‌شود.

جاوید هژیر سخنگوی وزارت صحت طالبان به خبرگزاری فرانسپرس گفته است که موقف شان در بارۀ واکسیناسیون این است که پولیو باید در افغانستان محو شود.