نشریه دیپلمات مطلبی را با عنوان "در جستجوی عدالت در افغانستان" نشر کرده است.
به نوشته نشریه، تمامی نیروها به شمول طالبان، نظامیان گذشته افغان و نیروهای امریکایی به ارتکاب جرایم جنگی در برابر غیرنظامیان در افغانستان متهم استند.
در ادامه آمده که مجازات به عنوان معیار برای متهمین جرایم جنگی باقی مانده اما نویسنده استدلال میکند که امیدواریها برای عدالت با سقوط کابل به دست طالبان در ماه اگست، به شدت صدمه دیده است.
به باور نویسنده این مقاله دیپلمات، به نظر نمیرسد که رژیم طالبان بخواهد قضایای جرایم جنگی بررسی شوند اما محکمه جزایی بینالمللی معیارهای خودش را دارد و در عین حال ایالات متحده امریکا میخواهد از منافع ملی خود و مردمش محافظت کند.
نشریه یاد آوری میکند که محکمه جزایی بینالمللی تاریخ دیرینه از دخیل بودنش در افغانستان دارد اما تا هنوز هیچگونه تحقیق رسمی در مورد این کشور به اجرا گذاشته نشده است.
نشریه پرنت، مطلبی را در مورد منابع طبیعی افغانستان و تعامل طالبان با جهانیان برای استفاده از این منابع نشر کرده است.
به نوشته نشریه، حکومت طالبان در حالی از شرکتهای مختلف برای سرمایه گذاری در بخش منابع طبیعی دعوت کرده که در حال حاضر مشغول گفتگو با کشورهای صاحب نفوذ در منطقه است.
در ادامه آمده که رهبران طالبان میخواهند تا در بدل به رسیمت شناخته شدن حکومت شان، روی منابع طبیعی افغانستان معامله کنند و در عین حال جلو کاهش پول نقد در بازارهای افغانستان را بگیرند.
به نوشته پرنت، از جانب دیگر طالبان انتظار دارند تا به وسیله منابع طبیعی زمینه کار را برای افغانها فراهم کنند و به این ترتیب مشروعیت را به دست آورند.
نشریه آمار میدهد که افغانستان چهارمین ذخیره بزرگ آهن را در جهان دارد. بر اساس سروی اداره زمین شناسی امریکا، تنها ارزش آهن و مس افغانستان به حدود ۷۰۰ میلیارد دالر می رسد.
پرنت در ادامه مینویسد، افغانستان پس از بولیویا، بیشترین ذخیره لیتیوم را دارد، عنصری که برای حفظ چارج لوازم الکترونیکی کاربرد دارد.
شماری از متخصصان اقتصادی، سرمایه افغانستان را از نظر داشتن لیتیوم، با عربستان سعودی و نفت آنکشور مقایسه میکنند.