حکومت طالبان سرپرست تازه در سفارت ترکمنستان معرفی کرد

پس از بسته شدن درب سفارت و کنسولگری‌های افغانستان در امریکا، عبدالهادی نجرابی معاون سفیر نظام پیشین جمهوری در سفارت امریکا در واشنگتن می‌گوید که این مکان‌های دیپلماتیک افغانستان در امریکا برای درازمدت همچنان بسته خواهند ماند.

آقای نجرابی به رادیو آزادی می‌گوید مقام‌های وزارت خارجۀ امریکا گفته اند که تلاش می‌شود خدمات مورد نیاز کنسولی افغانان در سفارت‌های افغانستان در کانادا و یا هم کشورهای اروپایی فراهم شود: "وزارت خارجه امریکا گفت دیگر حکومتی در افغانستان نیست که دیپلمات‌های افغانستان از آن نمایندگی کنند طالبان تماس هایی با ما داشتند پاسخ ما رد بود."

موضوع بسته شدن سفارت افغانستان در امریکا و لغو ویزای دیپلماتیک دیپلمات‌های افغانستان در آن کشور یک ماه پیش مطرح شد.

بر بنیاد اسنادی‌که یک ماه پیش یکی از مسئولان سفارت افغانستان در واشنگتن به رادیو آزادی فرستاده بود، سفارت افغانستان در نامه‌ای به وزارت خارجه امریکا پیشنهاد کرده بود که برای ره یافت روی چگونگی عملیات‌های پولی و بانکی و نیز امور کنسولی سفارت افغانستان رای‌زنی شود-آن‌چه که به گفتۀ آقای نجرابی وزارت خارجۀ امریکا توافق نکرد و سرانجام سرپرستی از دارایی‌های آن به وزارت خارجۀ امریکا سپرده شده است.

وزارت خارجه امریکا تاکنون در این باره دیدگاهی نداشته است.

از سوی دیگر طالبان نخستین اعلان رسمی انتصاب نمایندۀ‌ شان را در یک سفارت افغانستان کردند.

عبدالقهار بلخی سخنگوی وزارت خارجه طالبان در صفحه توییتر خود معرفی نماینده طالبان برای سفارت افغانستان در ترکمنستان را تایید کرده و نوشته است که: "آقای محمد فاضل صابر دیروز در مراسمی به عنوان کاردار به همکاران خود در سفارت افغانستان در عشق آباد ترکمنستان معرفی شد. در این مراسم افزون بر دیپلماتان سفارت، ساکنان افغانستان و بازرگانان نیز حضور داشتند."

پیش از این گزارش هایی از انتصاب نمایندگان حکومت طالبان به سفارت‌های افغانستان در پاکستان و چین نیز پخش شدند، اما این خبر به گونه رسمی از سوی طالبان اعلام نشده است.

دیدار اخیر امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجۀ طالبان از سفارت افغانستان در ترکیه نیز خبر ساز شد.

با این‌حال، ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان در پیام صوتی به رادیو آزادی گفته است: "وزیر خارجه امارت اسلامی با سفارت‌ها در تمام کشورها در تماس است. در اکثر کشورها کارمندان به کار خود ادامه می‌دهند و کارهای کنسولی را پیش می‌برند در برخی سفارت‌ها مشکل‌ها وجود دارد که سرپرست‌ها هستند مشکل ایجاد می‌کنند. برای آنان نیز راه حلی در نظر گرفته شده که قناعت داده شود."

هرچند تاکنون حکومت طالبان را هیچ کشوری به رسمیت نشناخته است اما طالبان خوشبین اند که حکومت‌شان به این گام نزدیک شده است.

شرایطی که جهان آن را برای به رسمیت شناختن حکومت طالبان گذاشته است تشکیل حکومت فراگیر، حضور و مشارکت سیاسی زنان و تأمین حقوق بشر به ویژه حقوق زنان از سوی طالبان است-شرایطی که به باور شماری از سازمان‌های جهانی به شمول سازمان ملل متحد تاکنون برآورده نشده است.