مسئولان وزارت صنعت و تجارت حکومت طالبان از رشد صنعت قالین بافی پس از حاکمیت دوباره طالبان در افغانستان خبر میدهند.
به گفته آنان مردم به ویژه زنان پس از دست دادن وظایفشان به قالین بافی رو آورده اند.
طالبان پس از حاکمیت دوبارۀ شان بر افغانستان شمار زیادی از زنان را از کار در نهادهای دولتی و شماری از پیشههای خصوصی محروم کردند.
این در حالیاست که در نخستین روز سال نو نمایشگاه ملی سه روزه صنعت قالین از سوی وزارت صنعت و تجارت حکومت طالبان و بازرگانان قالین در کابل گشایش یافت.
هنگام گشایش این نمایشگاه مسئولان شماری از وزارتخانههای حکومت طالبان و سفیران برخی از کشورهای همسایه افغانستان نیز حضور داشتند.
مولانا زهیر سخنگوی وزارت صنعت و تجارت حکومت طالبان در مورد تاثیرات مثبت این نمایشگاه در صنعت قالین به رادیو آزادی گفت: "این نمایشگاه سر بازاریابی و تجارت قالین رول به سزای خود را دارد این رشد صنعت و تشویق صنعتگران و بازاریابی خوبی به صنعت قالین است."
قالین دست باف افغانی در بازارهای جهانی شهرت ویژه یی دارد.
اکبر محمدی از باشندگان ولایت بامیان است که پس از حاکمیت طالبان نسبت نبود شغل دیگری به قالین بافی رو آورده، او تجربه این کار را از دوران کودکی دارد.
محمدی میگوید روزانه از صبح زود تا دیر وقت شب قالین میبافد اما از نگاه اقتصادی این شغل نتوانسته او را کمک چندانی کند.
آقای اکبری به رادیو آزادی گفت: "مجبوری است دیگر کار نیست همین قدر شود که درآمد روزانه این دو نفر هم که کار کنند و خوب کار کند و یاد داشته باشد روز یک و نیم صد همین قدرها برای شان شود به دو نفر."
قالین بافی از صنایع مشهور افغانستان بهشمار میرود که در سالهای اخیر بازار خرید و فروش آن فراز و نشیبهای زیادی را گواه بوده.
نمایشگاهی که حال برای معرفی و بازاریابی بیشتر این صنعت در مارکیت نجیب زراب در کابل برگزار شده، دست اندرکاران این صنعت آن را امیدی تازهیی برای رونق کار و بارشان میدانند.