حکومت طالبان به روز پنجشنبه در مراسم ویژهای بیرق سفید خود را به جای بیرق سه رنگ افغانستان بر افراشتند. کاری که با واکنشهایی همراه شده است.
یکی از باشندگان کابل که نمیخواهد از او در گزارش نام گرفته شود میگوید، این پرچم با قربانیهای زیادی نگهداری شده و اکنون طالبان با چنین اقدامی احساسات مردم را خدشه دار میکنند و پیامد خوبی نخواهد داشت.
او گفت: "طالبان باید به کارهای مهم اولویت دهند،که یکی از آن همه شمول بودن کارمندان دولت، مبارزه با فقر و حقوق کارمندان دولت است، حالا لازم نیست که حکومت سرپرست طالبان پرچم را بالا و هم پائین کند زیرا این کار واکنشهای تند مردم را برخواهد انگیخت و ادامۀ آن خوب نیست."
ساحل و صمیم، دو تن از باشندگان کابل میگویند: "بیرق سه رنگ بیرق ملی ما است هر رنگ و نشان او معنای خود را دارد، اینها و حکومت و بیرقشان را هنوز کسی به رسمیت نه شناخته است، این کارها را نباید کنند. ما را توسط همین بیرق جهان میشناسد."
"بیرق سه رنگ هر رنگش معنای خاص دارد رنگ سبز آن معنای سرسبزی است، اما آخر بیرق سه رنگ اما جایش را داد به کفن با کلمه. ما به کلمه روی بیرق اینها احترام داریم. اما بیرق سه رنگ، پرچم ملی ما است، باید در جایش باشد."
در ۱۰۰ سال گذشته پرچم افغانستان دستخوش تغییرات زیادی شده است.
پرچم کنونی سه رنگ افغانستان برای نخستین بار در لویه جرگه سال ۱۳۰۷ در زمان حکومت امانالله خان تصویب شد.
پس از آن تغییرهای زیادی در این پرچم آورده شد، اما در سال ۱۳۸۲ در یک لویه جرگه که در زمان ریاست جمهوری حامد کرزی باز هم همین پرچم سه رنگ با اندکی تغییر درج قانون اساسی افغانستان شد.
رادیو آزادی خواست دیدگاه سخنگویان حکومت طالبان را در این باره داشته باشد، اما آنها دستیاب نشدند.
حکومت طالبان هنوز از سوی هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده و امور کاریاش را بر اساس قوانین نظام گذشته به پیش میبرد.