رادیو پکتیا غژ که بیشتر از ۱۷ سال در بخشها سیاسی، اجتماعی، ورزشی و دینی فعالیت داشت، روز چهارشنبه بیست و چهار حمل فعالیتش را به علت نبود حمایت مالی و مشکلات اقتصادی متوقف کرد.
ذبیح الله ایوبی مسئول نشراتی رادیو پکتیا غژ در این مورد امروز جمعه به رادیو آزادی گفت: "به دلیل نبود امکانات مالی رادیو را بستیم، دلیل بزرگ آن این بود، مانند گذشته برای ما اعلانات بازرگانی داده نمیشد، ما از لحاظ مالی توسط همین اعلانات تمویل میشدیم، ما ناراحت هستیم، ما در آنجا برای مردم خدمت میکردیم مشکلات مردم را به حکومت و کار کردهای حکومت را برای مردم می رساندیم، حال نمی توانیم این کار را انجام دهیم، خیلی ناراحت هستیم."
به گفته آقای ایوبی، در چوکات نشراتی این رادیو، رادیو صدای زنان پکتیا و دو هفته نامهٔ پکتیا غژ و جَگر نیز چندی پیش فعالیتهایشان را متوقف ساخته بودند.
این رسانه در اعلامیهٔ که دو روز پیش نشر کرده نگاشته است، محمد ضیا آرمان عمری، در سال ۱۳۹۱، زحل پشتونیار در سال ۱۳۹۹ و طوفان عمری در سال ۱۴۰۰ از کارمندان این رسانه بودند که از سوی افراد نامعلوم کشته شدند و تا اکنون نه در حکومت گذشته و نه هم در حکومت فعلی به پروندههایشان رسیدگی صورت نگرفته است.
رادیو میمنه که یگانه رادیوی محلی در فاریاب نشرات داشت نیز بنابر مشکلات اقتصادی فعالیت هایش را متوقف کرده است.
اما مسئولان این رادیو نخواستند در این مورد با رادیو آزادی صحبت کند.
با این حال نهاد حمایت کنندهٔ رسانههای آزاد افغانستان (نی) با تایید توقف فعالیت این دو رسانه میگوید، وضعیت کنونی برای رسانههای رقت بار است و هر رسانهٔ که مسدود میشود، تاثیر منفی بالای دیگر رسانهها خبرنگاران و فعالیت کاری آنها در مرکز و ولایات میگذارد.
ظریف کریمی مسئول این نهاد در این مورد به رادیو آزادی گفت: "حکومت فعلی و جامعهٔ جهانی مسئول هستند که جلو سقوط رسانهها را از هر منظر بگیرند و نگذارند که بیشتر از این رسانهها صدمه کاری و هویتی ببینند."
با این حال به اساس معلومات سازمان گزارشگران بدون مرز در جریان بیش از هشت ماه حکومت طالبان در افغانستان، اضافه از پنجصد و چهل رسانه بنابر دلایل مختلف از جمله نبود بودجه از فعالیت باز مانده اند.
اگر چه طالبان به تازگی در این مورد به رادیو آزادی پاسخ ارائه نکردند، اما پیش از این علت توقف فعالیت رسانهها و بیکار شدن شماری از خبرنگار را نبود منابع تمویل کننده گفته اند.