فرهاد دریا، آوازخوان مشهور افغانستان میگوید که طالبان از با سواد شدن دختران و زنان میترسند.
آقای دریا به رادیو آزادی گفت که دلیل ترس طالبان این است که اگر دختران با سواد شوند، در خارج از خانه درگیر فعالیتهای اجتماعی مختلف میشوند.
آقای دریا گفت: "زیرا آنها میتوانند به راحتی از زنان بیسواد سوء استفاده کنند، آنها را در گوشه و کنار خانه بگذارند تا نان بپزند، آشپزی کنند و مصروف پاکی و صفایی در خانه باشند، مدام به آنها اولاد بدنیا بیاورند و در نتیجه وقت نفس کشیدن را نداشته باشند تا در مورد زندگی کردن فکر کنند و به این ترتیب به آسانی مانند یک غلام که از آن استفاده میشود ، از آنها استفاده میکنند."
اما وزارت معارف حکومت طالبان این ادعا را رد میکند. عزیز احمد ریان، سخنگوی این وزارت به رادیو آزادی گفت: "نه، این درست نیست، از صنف اول تا ششم، ۲.۷ میلیون دختر به مکتب میرود و ۹۲ هزار معلم زن در مکاتب تدریس میکنند و پوهنتونها هم همه فعال استند."
به گفته وی، کار روی باز شدن مکتبها به روی دختران بالاتر از صنف ششم هم ادامه دارد.
فرهاد دریا همچنین مدعی است که طالبان به دختران در افغانستان اجازۀ آموزش در مکتب را نمیدهند، اما دختران خودشان در کشورهای دیگر مصروف فراگیری تحصیلات عالی هستند.
روزنامۀ هندی پرینت نیز چهارشنبۀ گذشته ادعای مشابهی را مطرح کرده بود.
این روزنامه از شماری مقامهای طالبان از جمله سهیل شاهین، رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر نام برده و نوشته است که دختران آنها در کشورهای خارج از افغانستان تحصیل میکنند و مصروف فعالیتهای مختلف هستند.
اما آقای شاهین در یک پیام کتبی به رادیو آزادی این اتهامات را رد کرد. او نوشت که هر چند تحصیل در پرتو موازین اسلامی حق زنان است، اما موضوع تحصیل دختران مقامهای طالبان در پوهنتونهای خارجی صحت ندارد.
رعایت حقوق بشر به ویژه حقوق دختران و زنان یکی از شروط جامعه جهانی برای به رسمیت شناختن حکومت طالبان است.
طالبان تا هنوز نتوانسته اند این شرط را عملی کنند.
بیش از هشت ماه از حاکمیت دوباره طالبان بر افغانستان میگذرد و هنوز هم مکاتب به روی دختران بالاتر از صنف ششم بسته اند.
این کار طالبان واکنشهای گستردهای را در داخل و خارج از افغانستان برانگیخته است.