بسیاری از محصلین پوهنتون کابل و پوهنتون پولیتخنیک می گویند که کاهش روز های درسی و جدا کردن روز های حضور دختران و پسران٬ به مشکلات خواهد افزود.
سوسن خالقیار از دانشجویان در پوهنتون کابل در این مورد به رادیو آزادی گفت:
«هر روز شاهد قیودات جدید هستیم، لباس سیاه بپوشید، همرای استادان مرد گپ نزنید،نمیدانیم که چرا این همه قیودات در بخش تحصیلی وضع میشود، از لحاظ روان شناسی ما نمیتوانیم بالای درسهای خود تمرکز کنیم. زیرا ساعت های درسی ما زیاد است، سه روز درس میخوانی و باز سه روز وقفه میاید بسیار یک مفکورهٔ غیر منطقی است.»
در عین حال مریم مهری یکی از دنش آموزان پوهنتون کابل به رادیو آزادی گفت که طرحهای سختگیرانۀ منجر به دلسردی دانش آموزان از تحصیل خواهد شد.
« اکثر دانشجویان مصروف کار هستن، یک وظیفه دارند، بر اساس این طرح، دانشجویان نمیتوانند به کار شان رسیدگی کنند، چون تمام روز در پوهنتون میباشند، و اگر چنین باشد شاید بیشتر دانشجویان پوهنتون را ترک کنند.»
در متنی که از سوی نمایندگان صنف ها برای دانشجویان فرستاده شده آمده است که روز های شنبه، دوشنبه و چهارشنبه دختران و روزهای یکشنبه، سه شنبه و پنج شنبه پسران از ساعت ۷:۴۵ صبح تا ۳ پس از چاشت با یک ساعت وقفۀ نان و نماز به درسهای شان حاضر شوند.
با این حال لطف الله خیرخواه معین وزارت تحصیلات عالی حکومت طالبان میگوید که این کار بر بنیاد خواست استادان و دانشجویان انجام شده است.
آقای خیرخواه در پیامی نوشتاری که به رادیو آزادی فرستاده٬ توضیح داده است که دلیل این اقدام جلوگیری از مصروفیت بیش از حد استادان پوهنتون در سه وقت درسی در یک روز است. تا استادان بتوانند در سه روز درسی به پسران و سه روز هم به دختران درس بدهند و فرصت کافی برای تحقیق و آماده گی برای صنف های بعدی داشته باشند.
وزارت تحصیلات عالی حکومت طالبان هم در صفحۀ فیس بوک اش نگاشته است که این تصمیم تنها محدود به پوهنتون کابل و پوهنتون پولیتخنیک است.