مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش امریکا در اظهارات تازۀ خود گفته است، اگر آنان متوجه تهدیداتی از افغانستان بر ضد امریکا شوند، توانایی حملات دفاعی را دارند.
مارک میلی، ناوقت دیروز چهارشنبه در یک کمیتۀ کمیسیون دفاعی مجلس سنای امریکا گفت، فعالیتهای نظارتی نیروهای امریکا هنوز هم از افغانستان جریان دارد.
او در این مورد به اعضای این کمیته گفته است: "به عنوان یک اردو، ما به اولین ماموریت خود در قبال افغانستان متعهد هستیم که این کشور هرگز به پناهگاه تروریستها مبدل نشود تا آنان بر ایالات متحده حمله کنند. آنان ۱۱ سپتمبر ۲۰۰۱ به این سو این کار را نتوانسته اند و متعهد هستیم که تکرار هم نشود. ما به نظارت خود ادامه خواهیم داد. من در مورد جزئیات و مکانیزم آن صحبت نمیکنم. اگر تهدیدی از خاک افغانستان ببینیم، توانایی انجام حمله را داریم."
مقامهای امریکایی این اظهارات را بعد از آن مطرح کردند که در ماه رمضان گذشته در ولایات مختلف افغانستان حملات تروریستی و کشتارهای جداگانه صورت گرفت که مسئولیت برخی از آن حملات را داعش به عهده گرفت.
اما ادعایی پرتاب راکت ها از افغانستان از سوی داعش بر تاجیکستان مورد تازهای است که مطرح شده است.
روز یکشنبۀ همین هفته گروه داعش در یک خبرنامه ادعا کرده است که روز شنبه از ولسوالی خواجه غار تخار نیروهای تاجیکستان را هدف قرار داده است.
اما تاجیکستان در یک اعلامیه گفته است، راکت نه بلکه مرمی سلاح سبک بوده که در جنگ میان داعش و طالبان به گونۀ تصادفی به طرف تاجیکستان پرتاب شده است. پیش از این گزارشهایی هم در بارۀ حملات داعش از افغانستان به ازبیکستان نشر شده بود، اما ازبیکستان این گزارشها را رد کرده بود.
طالبان در واکنش به اظهارت آقای میلی میگویند، آنان در مقابل این گروه توانایی دارند و به کس دیگری ضرورت ندارند که دست به این گونه اقداماتی در افغانستان بزند.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان به رادیو آزادی گفت: "از خاک افغانستان هیچ تهدیدی علیه امریکا نیست و نه این گونه اجازه داده میشود. اما پدیدهای که بنام داعش است و گاهی درد سر جور میکند، در مقابل آنان نیروهای خود ما کفایت میکنند. باز هم هر قسم تهدید دیگر که باشد خود ما متوجه آن هستیم و ضرورتی دیده نمیشود که امریکایان یا کس دیگری برای عملیات در اینجا اراده کند."
قبل از این چندین مقام پاکستان هم ادعا کرده بودند که طالبان پاکستانی از خاک افغانستان بر ضد نیروهای آنان استفاده میکند، حتی به همین بهانه بر خوست و کنر حملات هوایی انجام دادند.
Your browser doesn’t support HTML5
هرچند تا حال هیچ کشوری حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته، اما یکی از شرطهای جامعۀ جهانی برای به رسمیت شناختن حکومت طالبان این است که تهدیدی از خاک افغانستان متوجه هیچ کشوری نشود.