شماری از افغان های مقیم خارج از این کشور نسبت به وعده های طالبان درمورد اینکه شخصیت های افغان پس از عودت به افغانستان در امان خواهند بود، تردید دارند.
اگرچه حکومت طالبان اطمینان داده که کمیسیون ارتباط و عودت شخصیت های افغان همۀ حمایتهای ممکن را از افغانهای که به کشور بازمیگردند فراهم میکند، ولی برخی از افغانها در مورد تضمین های طالبان بی باور هستند.
عزیز احمدزی که یکی از این افغان هاست، در صحبت با رادیو آزادی گفت:
"افراد دانشمند که در داخل افغانستان هستند و یا از خارج آمده و تحصیلات عالی دارند، اگر به آنها کار داده شود، باعث اعتماد سازی خواهد شد. اگر افغان های مقیم در خارج از کشور این را ببینند، آنها هم تشویق می شوند. اگر زمینۀ کار برای آنها فراهم نشود، فکر نمی کنم که افغانها بر اعلام حکومت طالبان اعتماد کنند و به افغانستان باز گردند."
کمیسیون ارتباط و عودت شخصیت های افغان که توسط طالبان ایجاد شده، به روز شنبه رسماً لایحه خود را اعلام کرد.
در این لایحه به افغان هایی که به افغانستان باز می گردند اطمینان داده شده که خواست های مشروع آنها برآورده خواهد شد و آنها مصئون خواهند بود.
طالبان در حالی این وعده ها را می دهند که شخصیت های سیاسی در داخل افغانستان تحت فشار روزافزون این گروه قرار دارند.
برخی از منتقدان بطور مثال از حامد کرزی رئیس جمهور سابق یاد می کنند که در هفته گذشته طالبان اجازه سفر به امارات متحده عربی را برایش ندادند.
شخصیت های سیاسی در داخل افغانستان تحت فشار روزافزون این گروه قرار دارند.
حامدکرزی اخیراً در مصاحبه ای گفته که برقع و پوشانیدن صورت هیچ ارتباطی با حجاب اسلامی و فرهنگ افغانستان ندارد.
اما وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان به روز شنبه در اعلامیه ای به تمسخر گفته که این نظر آقای کرزی را قابل تبصره نمی دادند.
از دستگیری ها، آزار و اذیت و حتی قتل فعالان، خبرنگاران و سایر شخصیت ها در مناطق مختلف افغانستان نیز گزارش هایی داده شده است.
اعضای خانواده عماد الدین دوران نویسنده جوان دیروز گفته اند، با گذشت یک هفته پس از دستگیری توسط طالبان، او هنوز هم آزاد نشده است.
عظیم عظیمی یکی تن از فعالان دیگر جامعۀ مدنی افغانستان نیز که به اتهام برنامه ریزی تظاهرات در اعتراض به سفر مشاور امنیت ملی پاکستان به کابل توسط طالبان دستگیر شده همچنان در توقیف طالبان به سر می برد و از او اطلاعی در دست نیست.