سفیر ایرلند در ملل متحد: طالبان فضا را برای زنان خبرنگار محدود کرده اند

آرشیف - طالبان پوشیدن روبند را برای مجری های زن برنامه های تلویزیونی اجباری کرده اند

پس از آنکه وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان مجریان زن تلویزیون‌ها را ملزم به پوشانیدن چهره‌شان در جریان اجرای برنامه کرد، فاطمه از وظیفه‌اش در یکی از رسانه‌های دیداری هرات اخراج شد.

او در صحبت با رادیو آزادی نام رسانه‌ای را که کار می‌کرد نگفت، افزود که در نخستین روز اجرای فرمان طالبان مبنی بر استفاده از روی‌بند اجباری هنگام خوانش خبر، از سوی رئیس این رسانه اخراج شده است.

او که تازه به کار خبرنگاری روی آورده، از نابود شدن رویاهایش پس از این فرمان طالبان می‌گوید: "وقتی پوشیدن ماسک در شبکه‌های ما هم اجباری شد، رئیس شبکه ما به‌جای حمایت از ما بدون هیچ عذر و بهانه‌یی بعد از اینکه خبرها را با ماسک خواندیم برای ما گفتند دیگه به شبکه نیاید و حتی با ماسک هم ما نمی‌خواهیم بخوانید."

طالبان پنجشنبۀ هفته پیش پوشانیدن رو به جز از چشمان را برای زنان خبرنگار هنگام ظاهر شدن در تلویزیون اجباری کردند.

این تصمیم طالبان واکنش‌های گستردۀ جهانی را به‌دنبال داشت.

به تازگی جرالدین بیرن نسون، سفیر ایرلند در سازمان ملل پس از نشست شورای امنیت این سازمان در بارۀ حفاظت از خبرنگاران گفته است، با آمدن حکومت طالبان رسانه‌ها به ویژه خبرنگاران زن آسیب دیده اند.

سفیر ایرلند در سازمان ملل متحد سه‌شنبه شب به خبرنگاران گفت: "در سال گذشته در افغانستان، با تسلط طالبان فضا برای رسانه‌های آزاد یک شبه محدود شد و به ‌ویژه زنان بیشترین آسیب را متحمل شدند."

توماس وست نماینده خاص امریکا برای افغانستان

در همین حال توماس وست، نمایندۀ ویژه امریکا برای افغانستان بیانیۀ تازه دیگر شورای امنیت سازمان ملل متحد در بارۀ حقوق زنان افغانستان را مهم خوانده و در توییتر خود نوشته است که جهان در فراخوانی از طالبان برای تغییر سیاست‌های محدود کنندۀ حقوق زنان و دختران افغان متحد است.

آقای ویست افزوده که جهان همچنین خواستار دسترسی بدون ممانعت فعالان حقوق بشر و تمرکز مداوم بر ثبات اقتصادی است.

در اعلامیۀ که روز سه‌شنبه از سوی ۱۵ کشور عضو شورای امنیت نشر شد، در بارۀ محدودیت‌های که طالبان بر آموزش، کار و رفت و آمد زنان وضع کرده اند نگرانی عمیق ابراز شده است.

شورای امنیت ملل متحد از طالبان خواست که از پالیسی محدود ساختن حقوق زنان و دختران دست بکشند.

این شورا تاکید کرده است که این محدودیت‌ها با توقعات جامعۀ جهانی و تعهداتی که طالبان با مردم کرده اند در تضاد اند.

طالبان به تازگی در بارۀ این بیاینۀ شورای امنیت سازمان ملل متحد اظهار نظر نکردند، اما پیش از این همواره بر حفظ حقوق بشر و حقوق زنان در چارچوب شریعت اسلامی تأکید کرده اند.