قاچاق مواشی از هرات به ایران و پاکستان افزایش یافته است

عکس آرشیف

اتحادیه قصابان هرات می گوید روزانه هزاران رآس مواشی از این ولایت به کشور های ایران و پاکستان قاچاق میشود.

به گفته مسئولان اتحادیه، هر روز حدود شش هزار رآس مواشی به بیرون از کشور قاچاق میشود که این وضعیت باعث شده است تا قیمت هر کیلو گوشت در شهر هرات حدود یکصد وپنجاه افغانی افزایش یابد.

اسماعیل پس از نزدیک به یک ماه زندگی بدون خوردن گوشت، به بازار اصلی گوشت فروشی شهر هرات آمده است تا مقدار گوشت گوسفند برای مهمانانش بخرد. اسماعیل ۴۵ ساله سرپرست یک خانواده شش نفری است.

او می گوید به دلیل افزایش قیمت گوشت و مشکلات اقتصادی دیگر نمی تواند مثل گذشته گوشت بخرد.

"سال گذشته هفته ای دو تا سه بار گوشت می خریدم اما امسال امشب مهمان دارم و ۳۰۰ افغانی آورده ام که فقط برای مهمانان گوشت بخرم و نمی توانم برای خانواده گوشت تهیه کنم."

قاچاق مواشی از افغانستان به کشور های همسایه باعث بلند رفتن قیمت گوشت در بازار ها شده است

اتحادیه قصابان هرات می گوید که بسیاری از مردم توانایی خرید گوشت گاو و گوسفند را از دست داده اند و دلیل آن، افزایش قاچاق مواشی از جمله گوسفند و گاو از سال گذشته به ایران و پاکستان بوده است.

به گفته اتحادیه قصابان هرات،مواشی نخست با موترهای بزرگ لاری ازولایات همجوار٬ مانند بادغیس وفراه به نقاط مرزی ایران وپاکستان انتقال داده می شود وسپس از راه های غیرقانونی به آن کشورها قاچاق میشود.

روزانه حدود شش هزار رآس مواشی از هرات به کشور های ایران و پاکستان قاچاق میشود

عبدالقادر رحیم زاده، رئیس اتحادیه قصابان هرات می گوید که از سال گذشته تا کنون قیمت هر کیلو گوشت گوسفند از ۳۵۰ افغانی به ۵۵۰ افغانی رسیده است.

رحیم زاده به رادیو آزادی می گوید که ۶۰ درصد مواشی به ایران و ۴۰ درصد به پاکستان قاچاق می شود.

"قاچاق در مقایسه با سال های گذشته ۵۰ درصد افزایش یافته است. آماری که هر روز از بازار فروش حیوانات حیوانات داریم روزانه بین پنج تا شش هزار راس مواشی از هرات به کشورهای همسایه قاچاق می شود."

این امر بر کار قصابان هم تأثیر منفی گذاشته است.

قاچاقبران از کار و بار غیر قانونی انتقال مواشی به ایران و پاکستان عاید سرشاری به دست می آورند

عبدالغفور، یک قصاب محلی در هرات، می گوید که تعداد مشتریان روزانه او نسبت به سال گذشته از ۵۰ نفر به کمتر از ۱۵ نفر کاهش یافته است. وی افزود:

"قاچاق مواشی بر کار و بار ما تأثیر بسیار منفی گذاشته است، وقتی گوشت گران می شود مردم نمی توانند گوشت بخرند، وقتی مردم گوشت کمتری بخرند فروش ما کم می شود و سود کاهش می یابد."

طالبان در هرات قاچاق مواشی از این ولایت را تایید می کنند.

محمود شاه رسولی، سخنگوی قوماندانی امنیه طالبان در ولایت هرات، می پذیرد که در پیوند به قاچاق مواشی در این ولایت هیچ بازداشتی صورت نگرفته است. اما او به طور کلی آنچه را که به گفته او جلوگیری از قاچاق حیوانات اهلی به کشورهای همسایه است، بیان کرد:

"بر اساس تصمیم و توصیه هایی که از مرکز به ما ارسال شده است، به مسئولان مرزی دستور داده شده تا از قاچاق مواشی جلوگیری جدی کنند، همچنان با کسانی که اقدام به قاچاق مواشی می کنند برخورد جدی می شود."

برای برخی مانند اسماعیل این وعده ها چندان دلگرم کننده نیست.

زیرا در حال حاضر نمی توانند مثل گذشته غذاهای معروف گوشتی مانند شوربای گوسفند، قابلی پلو با ماهیچه و کباب تکه و شامی برسر سفره های خود بیاورند.