دیدبان حقوق بشر میگوید که ابراز نگرانی شدید در مورد نقض حقوق بشر از سوی طالبان در افغانستان کافی نیست بلکه به گفتۀ این سازمان باید اقدامات جدی علیه طالبان صورت گیرد.
هیدربار مسئول بخش زنان دیدبان حقوق بشر در اعلامیۀ که امروز در صفحه انترنتی این سازمان نشر شد، گفته است که از زمان روی کار آمدن دوباره طالبان، بحران حقوق بشر در افغانستان به ویژه برای زنان و دختران گسترش یافته.
طالبان همواره تاکید کرده اند که حقوق بشر به ویژه حقوق زنان را براساس شریعت اسلامی تامین کرده اند.
اما پس از به قدرت رسیدن دوباره طالبان، دختران بالاتر از صنف ششم در اکثریت ولایتهای افغانستان اجازه رفتن به مکاتب را ندارند، شماری زیادی زنان اجازه کار را ندارند و برخی زنان هم در نتیجه اعتراضاتشان بخاطر تامین حقوق زنان از سوی طالبان بازداشت هم دشه اند.
هیدبار مسئول بخش زنان دیدبان حقوق بشر همچنین به بسیاری از کشورها در سرتاسر جهان اشاره کرده که صدای خود را علیه اقدامات طالبان در برابر مسایل حقوق بشر بلند کرده اند به گفته خانم بار، برای نخستین بار جامعه جهانی، اتحادیه اروپا و سازمان همکاری اسلامی با تصمیم ۲۳ مارچ طالبان مخالفت کردند که براساس آن دختران بالاتر از صنف ششم از رفتن به مکاتب بازماندند.
در آنزمان، جامعه جهانی، اتحادیه اروپا، سازمان همکاری اسلامی، وزرای زن شانزده کشور جهان تقریباً همزمان این اقدام طالبان را محکوم کردند و از طالبان خواستند که مانع ادامه تحصیل دختران نشوند.
اما هیدربار می گوید که این محکومیت کافی نبوده.
خانم بار افزوده که اخیراً یک دیپلمات ارشد به او گفته که این اقدامات به طالبان آسیبی نرسانده و زمان آن فرا رسیده که دولتها در برابر فعالیتهای غیرقانونی طالبان اقدام هماهنگ کنند و به گفته او به طالبان نشان دهند که جهان به ویژه افغانها آماده دفاع از راههای معقول استند.
به گفته این فعال حقوق بشر، یک اقدام ازسرگیری تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه شماری از رهبران طالبان بوده میتواند.
هیدربار گفته که شورای امنیت سازمان ملل متحد در ۱۹۹۹ میلادی به دلیل خشونت و فعالیتهای تروریستی تحریمها را بر شماری از رهبران طالبان وضع کرد.
این تحریمها بالای ۴۱ عضو این گروه وضع شد، اما خانم بار افزوده که این چهارده نفر حدود سه سال پیش ازین میان ۱۴ نفر به دلیل این مستثنی قرار گرفتند تا بتوانند در مذاکرات صلح اشتراک کنند.