رئیس جمهور اوکراین خواهان ایجاد دهلیز مصون بحری برای صادرات غلات کشورش شد

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین هنگام ایراد سخنرانی به اعضای نشست گفتگو های شانگری لا.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین می‌گوید، کشورش آماده گفتگو با جهان متمدن است، تا در این فرمت زمانی، برای حمل و نقل گندم و غلات توسط کشتی ها، یک دهلیز مصون بحری، ایجاد شود.

زلنسکی به روز شنبه از طریق لینک ویدیویی از شهر کی‌یف پایتخت اوکراین به اشتراک کنندگان نشست شانگری لا (Shangri-la) در سنگاپور چنین گفت: "اگر به دلیل محاصره روسیه نتوانیم محصولات زراعتی خود را صادر کنیم که به شدت در بازارهای جهانی نیاز است، جهان با بحران غذایی حاد و قحطی شدید مواجه خواهد شد، قحطی در بسیاری از کشورهای آسیایی و آفریقایی. کمبود محصولات غذایی به طور اجتناب ناپذیر منجر به هرج و مرج سیاسی می‌شود که می‌تواند بسیاری از دولت ها و سیاستمداران را سرنگون کند. کمبود مواد اساسی در بازارهای جهانی و در برخی کشورها، پیامد مستقیم اقدامات روسیه است."

گفتگوهای شانگری لا توسط موسسه بین‌المللی مطالعات ستراتیژیک در سنگاپور که یک نهاد امنیتی کلیدی منطقه‌ای است، مدیریت می‌شود.

پس از تهاجم غیر موجۀ روسیه در ۲۴ فبروری و در محاصره ماندن میلیون ها تُن غلات اوکراین، قیمت مواد غذایی در بازارهای جهانی افزایش یافته و نگرانی‌های جدی را در زمینۀ بحران جهانی غذایی، به وجود آورده است.

اوکراین یکی از بزرگ ترین تولید کننده گان غله در اروپاست

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین از اتحادیه اروپا خواسته که با استفاده از راه کوتاه تر عضویت در این اتحادیه را به اوکراین پیشنهاد کند، به گفتۀ زلنسکی این حرکت یک "پاسخ قوی" به تهاجم بی دلیل روسیه، خواهد بود.

در این حال اورزولا فن در لاین رئیس کمیسیون اروپا، در جریان سفرش به کی‌یف به رئیس جمهور زلنسکی گفته که مقامات اجرایی اتحادیه اروپا احتمالاً در هفته آینده آماده ارائه نظر شان در مورد درخواست اوکراین برای پیوستن به این اتحادیۀ بیست و هفت عضوی خواهند بود.

بیشتر در این باره: رئیس کمیسیون اروپا  وارد کییف پایتخت اکراین شد

اورزولا فن در لاین به روز شنبه در کنفرانس خبری با رئیس جمهور اوکراین گفت گفتگوهای او با زلنسکی، اتحادیه اروپا را قادر می‌سازد که ارزیابی‌اش را تا پایان هفته آینده نهایی سازد. اما او هشدار داده که اوکراین باید به اصلاحات دولتی ادامه دهد.

ارائه نظر مقامات اجرایی اتحادیه اروپا در مورد پیوستن اوکراین، نخستین گام یک پروسۀ طولانی است که به طور بالقوه منجر به عضویت اوکراین در این اتحادیه، خواهد شد.

خبرگزاری بلومبرگ بر اساس منابع که از افشای نام های آنها خودداری کرده گفته که با وصف مخالفت کشورهای دنمارک و هالند، قرار است کمیسیون اروپا از نامزدی اوکراین در این اتحادیه، حمایت کند.